Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізьких аграріїв орієнтують на інноваційні технології та наукові рекомендації

14 березня 2012 - 16:42

Запорізьких аграріїв орієнтують на інноваційні технології та наукові рекомендації

Заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Дудка провів розширену нараду з питань підготовки до проведення комплексу весняно-польових робіт, яка відбулася у виставковому центрі «Козак-Палац» у Запоріжжі. У заході взяли участь заступники голів райдержадміністрацій з питань АПК, начальники управлінь агропромислового розвитку РДА, керівники сільськогосподарських та фермерських господарств, представники наукових установ.

Розпочинаючи нараду, заступник голови ОДА Олександр Дудка визначив стратегічні напрямки розвитку агропромислового комплексу в Запорізькій області. Серед них – активне відтворення галузі тваринництва (молочне і м’ясне  скотарство, свинарство і птахівництво) та розвиток зернового господарства на основі інноваційно-інвестиційного потенціалу регіону.

На початку поточного року на сесії обласної ради  прийнято Програму розвитку сільського господарства Запорізької області на 2012 – 2013 роки. Заходи програми спрямовані на підвищення конкурентоспроможності продукції тваринництва та рослинництва, стабілізацію родючості ґрунтів, покращення інвестиційної привабливості агропромислового комплексу регіону, а також ефективну реалізацію інноваційно-інвестиційного та наукового потенціалу.

Обласною програмою передбачено фінансування у 2012 році ряду важливих напрямків, які забезпечать виконання поставлених цілей. Однак, найважливіше серед них те, що у поточному році передбачається фінансування з обласного бюджету дотації за приріст поголів’я корів (5 млн. грн.). Тільки за кошти програми заплановано збільшити поголів’я молочної череди на 1000 корів.

Як наголосив посадовець, виконання заходів програми вже дає позитивні результати. Зокрема, за два місяці поточного року поголів’я великої рогатої худоби збільшилось на 4,1 тис. голів, у тому числі корів на 1 тис. голів. 

Крім того, за цей період на сільськогосподарських підприємствах  збільшено виробництво м’яса у живій вазі (на 6,8% проти аналогічного періоду 2011 року), молока (на 2,1% ), яєць (на 3,5% ).

- У поточному році перед запорізькими аграріями стоїть завдання якісно підняти показники у тваринництві та рослинництві. Тому одне з основних завдань цієї наради – зорієнтувати виробників сільськогосподарської продукції щодо можливості впровадження інноваційних технологій та використання наукових рекомендацій, - зазначив заступник голови облдержадміністрації Олександр Дудка.

Учасники наради також розглянули такі актуальні теми: «Робота сільгосптоваровиробників в умовах сучасного розвитку країни», «Позитивний досвід ведення молочного скотарства у ПАТ «Племзавод «Степний», «Агропромислова компанія» - лідер у галузі свинарства», «Проблемні питання в аграрному секторі області», «Впровадження канадського проекту по вирощуванню плодоовочевої продукції в Запорізькій області» тощо.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни