Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Програму підтримки розвитку культур національних меншин області у 2005 році обговорили на засіданні координаційної ради керівників національно-культурних товариств при облдержадміністрації

29 березня 2005 - 16:10

«Важливою складовою роботи обласної державної адміністрації є узгодження дій влади з недержавними громадськими організаціями, в тому числі громадськими організаціями національних меншин, яких на сьогодні нараховується в області понад 50», - наголосив у своєму виступі голова облдержадміністрації Юрій Артеменко.

Бюджет нинішнього року важкий. Але влада   віднайшла все ж кошти, щоб збільшити фінансування діяльності національно-культурних товариств  з 115 у 2004 році до 177 тисяч гривень у 2005.

Учасники засідання координаційної ради керівників національно-культурних товариств при облдержадміністраціїПріоритетними напрямками визначено продовження наукових досліджень з етнокультурних проблем на Півдні України. Сприяння збереженню та розширенню мережі навчальних закладів, факультативів, недільних шкіл для вивчення мов національних меншин, забезпечення їх сучасною навчально-методичною літературою. Проведення культурно-мистецьких заходів, участь у конкурсах та фестивалях.

Особливе місце в заходах на 2005 рік посідає Всеукраїнський фестиваль “Ми – українські”, традицією проведення якого наш регіон може пишатися.

Фестиваль пройде з 2 по 5 червня у Приморську і буде присвячений 60-річчю Перемоги та Року Грузії в Україні.

Виконання окресленої програми сприятиме як збереженню здобутків національних культур, так і  згуртуванню національних меншин  регіону навколо ідеї української державності, збереженню толерантних міжнаціональних відносин, недопущенню у регіоні гострих конфліктів та протистоянь.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області