Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова облдержадміністрації Юрій Артеменко провів особистий прийом громадян

30 березня 2005 - 11:14

Новим кроком у цьому напрямку стало розпорядження голови про організацію особистого прийому громадян в облдержадміністрації, яким передбачено щоденний прийом людей керівниками облдержадміністрації та обласної ради. Сьогодні першим такий прийом розпочав Юрій Артеменко.

Першим завітав інвалід першої групи Великої Вітчизняної війни з Орджонікідзевського району Запоріжжя Іван Олександрович Посипайко. Його звернення до губернатора – посприяти в швидшому отриманні автомобіля з ручним управлінням. Юрій Артеменко не став нічого обіцяти, а відверто сказав про дуже складну ситуацію із забезпеченням автомобілями інвалідів війни. У черзі по області – понад 1200 чоловік. Нинішнього року Київ ще не виділив жодного для нашої області. Очікується, що їх буде десь у межах 250. Але ж шановний ветеран не стоїть навіть у черзі на отримання автомобіля. Тому губернатор порадив насамперед пройти комісію і стати в чергу, а водночас порадитись із сім”єю і над таким варіантом: за невеликі кошти придбати „Запорожець” для інвалідів, який вже був у користуванні. У такому разі облдержадміністрація допоможе протягом короткого часу.

З подібними проханнями прийшли на прийом інваліди першої групи Великої Вітчизняної війни Аркадій Володимирович Каратигін з Шевченківського району,  Анатолій Кирилович Зеленський з Комунарського району та інші. Відповідь була подібною.

А ось прохання жителів селища Кушугум Запорізького району інваліда війни другої групи Івана Ниловича Савченка та Ізольди Костянтинівни Драган, у якої чоловік інвалід, щодо установки телефонів, Ю.Артеменко пообіцяв виконати. Звернеться за допомогою до запорізької дирекції „Укртелекому”.

З Мелітополя завітали представники територіальної громадської спілки ветеранів Афганістану за допомогою у виділенні приміщення для цієї громадської організації. Губернатор доручив підготувати листа на ім’я міського голови Мелітополя з проханням допомогти ветеранам війни.

Побувала на прийомі у губернатора також ініціативна група пайовиків із села Степового Запорізького району з приводу несправедливого розподілу майнових паїв і затягування розслідування цієї справи. Ю.Артеменко одразу подзвонив прокурору району і попрохав його розібратись.

Цілою групою прибули представники громадської організації „Оріхівська громада”, які розповіли про деякі подробиці соціально-економічної ситуації в районі, на які варто звернути увагу губернатору. З-поміж іншого, зокрема, повідали про бідкання багатодітної сім’ї Олени Кічкіної (має дев’ятеро дітей і без власного житла) із села Преображенка. Ю.Артеменко одразу доручив голові Оріхівської райдержадміністрації виїхати на місце і розібратись як допомогти сім’ї. Одночасно дав доручення заступникам Валерію Буцанову та Олені Зайковській також допомогти багатодітній сім’ї. З інших питань губернатор дав роз’яснення „ходокам”.

Трохи не звичним був візит представника громадської організації захисту прав тварин Запоріжжя Ірини Дідур, яка  висловила рішучий протест проти відстрілу бродячих собак у місті. Питання знаходиться на контролі у міського голови Є.Карташова, але заявниця вирішила з цим питанням звернутись і до керівника області. Губернатор зі всією серйозністю поставився до цієї проблеми і доручив підприємству „Комунтрансекологія” негайно перевірити цей факт і вжити відповідні заходи.

Всього на прийомі у голови облдержадміністрації з 9-00 до 13-00 побувало 20 відвідувачів, з-поміж яких 7 інвалідів і ветеранів війни. Всі вони отримали відверті і змістовні відповіді.

Характерно, що нині майже удвічі проти минулих місяців збільшився потік скарг і звернень до облдержадміністрації. Люди сподіваються на гідне реагування нової влади на їх запити. Керівники облдержадміністрації у цьому плані прагнуть не розчарувати людей.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою