Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Дудка: «На ринках регіону має горіти зелене світло для сільгоспвиробників»

23 березня 2012 - 15:32

Олександр Дудка: «На ринках регіону має горіти зелене світло для сільгоспвиробників»

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Дудка провів засідання обласної продовольчої комісії за участю представників обласної спілки споживчих товариств, Державної інспекції сільського господарства в Запорізькій області, Головного управління статистики в Запорізькій області, територіального відділення Антимонопольного комітету України.

- Наше завдання не тільки контролювати цінову ситуацію на продовольчі товари, але й стежити за наявністю всіх необхідних продуктів на прилавках магазинів та ринків, - зазначив, відкриваючи нараду, заступник голови ОДА Олександр Дудка. За словами посадовця наразі ажіотажного попиту чи дефіциту на якісь групи товарів в області не спостерігається. Протягом місяця зафіксовано сезонне подорожчання овочів та фруктів. Також підвищилися  ціни на живу рибу, яловичину, свинину. Разом з тим, Олександр Дудка відзначив, що, незважаючи на подорожчання зерна, виробники хліба дотримуються умов меморандуму та не підвищують ціну на соціальні сорти. Представник обласної виконавчої влади додав, що облдержадміністрація буде звертатися до Аграрного фонду України з приводу поставок борошна на підприємства регіону. Власного ж зерна за старими цінами має вистачити на внутрішні потреби до вересня – жовтня поточного року.

На нараді  заслухано доповідь директора КП «Критий ринок» Олександра Єрещенка, який поінформував про заходи, спрямовані на утримання цінової ситуації на ввіреному йому підприємстві. Окрім роз’яснювальної роботи з підприємцями О. Єрещенко також співпрацює безпосередньо з сільгоспвиробниками, ціни на товар яких зазвичай значно нижчі за ціни «перекупників», що дозволяє впливати на загальну цінову ситуацію на ринку.

- Керівники ринків мають створити всі умови, щоб зацікавити у співпраці  безпосередньо виробників сільськогосподарської продукції. На кожному ринку регіону має горіти зелене світло для безпосереднього виробника продовольчої продукції, - наголосив Олександр Дудка.

Також учасники засідання обговорили питання проведення ярмарків на території регіону, які дозволяють запоріжцям придбати якісні продовольчі товари за помірними цінами.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни