Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада залучає громадськість до визначення кращих територій області

26 березня 2012 - 09:54

Влада залучає громадськість до визначення кращих територій області

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів засідання робочої групи з визначення рейтингу найкращих населених пунктів області в сфері благоустрою, чистоти та порядку, у ході якого обговорено критерії, за якими обиратимуться території-переможці, та яким чином будуть проводитися перевірки.

- Для об’єктивнішого оцінювання територій на сайті Запорізької облдержадміністрації буде створено спеціальний розділ, у якому будуть розміщуватися щотижневі звіти територій про виконану роботу, по можливості – зі світлинами, які будуть належним чином ілюструвати виконану роботу, - зазначив Петро Гончарук.

Також у планах влади – залучити до проведення конкурсу громадськість, яка буде надсилати на спеціально створену електронну скриньку світлини з найпроблемнішими та найчистішими ділянками територій, з обов’язковим вказанням їх розташування.

- Наша мета – зробити цей конкурс інтерактивним, щоб у ньому брали участь не тільки представники влади, а й громада. Зараз ми розробляємо критерії оцінювання територій, щоб зробити конкурс максимально об’єктивним. Як тільки вони будуть затверджені, ми надішлемо цей перелік усім територіям, а також  викладемо на нашому офіційному  сайті, - підкреслив Петро Гончарук.

При оцінюванні територій буде враховуватися стан доріг, лісосмуг, об’єктів житлового та комунального господарства, медичних та освітніх закладів, збереження та підтримки загальної архітектури територій та інше.

За результатами роботи конкурсної комісії буде обрано переможців серед міст обласного значення, районів, малих міст, селищ та сіл. У кожній категорії буде обрано не тільки по три кращих населених пункти, а й по три аутсайдери, які найгірше впораються з поставленим завданням.

Найближчим часом на сайті Запорізької облдержадміністрації буде створено спеціальний розділ, присвячений проведенню конкурсу.

- Інформація щодо приведення територій у порядок приймається на електронну скриньку konkurs_zoda@ukr.net. На цю ж адресу ми чекаємо листів від жителів територій, які хочуть закцентувати увагу влади на найпроблемніших та найзасміченіших ділянках, або продемонструвати найчистіші місця населених пунктів, які варто брати за приклад. Найактивніших громадян ми також відзначимо подарунками, - повідомив Петро Гончарук.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області