Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада визначилась із претендентами на здобуття премії Кабінету Міністрів України «За внесок молоді у розбудову держави»

26 березня 2012 - 15:04

Обласна влада визначилась із претендентами на здобуття премії Кабінету Міністрів України «За внесок молоді у розбудову держави»

Заступник голови обласної державної адміністрації Микола Ярмощук провів нараду з висування претендентів на здобуття премії Кабінету Міністрів України   «За внесок молоді у розбудову України». За високу нагороду будуть боротися п’ять жителів Запорізької області.

- Ми маємо ставити у приклад молоді та підростаючому поколінню людей, які роблять вагомий внесок у розбудову держави. На щастя, Запорізький край багатий на справжніх та дуже талановитих патріотів України, тому для нас при визначенні претендентів на отримання премії Кабінету Міністрів України була тільки одна проблема: на одну номінацію можна подати тільки одного претендента, а у нас їх дуже багато, - зазначив Микола Ярмощук.

Претендентом на премію у номінації «За особисту мужність» обрано командира відділення аварійно-рятувальних робіт комунальної спеціалізованої воєнізованої аварійно-рятувальної служби «Кобра» Олександра Малєва (м.Запоріжжя). Минулого літа він героїчно врятував чоловіка, який біля р.Дніпро впав зі скелястого берега на каміння. Дістатися до постраждалого можна було лише за допомогою альпіністського спорядження, рятувальні роботи ускладнювались поганими погодними умовами. Проявивши мужність, відвагу та ініціативу, Олександр Малєв надав постраждалому першу медичну допомогу та  евакуював його для подальшого транспортування до лікарні.

У номінації «За наукові досягнення» областю представлено молодшого наукового співробітника Центральної науково-дослідної лабораторії Сергія Павлова (м.Запоріжжя). Цикл його робіт присвячений розробці нових високоефективних шляхів фармакологічної корекції патологічних змін у головному мозку, викликаних церебральною ішемією. Результатом досліджень специфічної активності препарату «Лізіній» було подання документів до Державного фармакологічного центру МОЗ України для реєстрації нового вітчизняного високоефективного нейропективного лікарського засобу. За результатами наукових досліджень Сергій Павлов опублікував 63 роботи, в тому числі – у закордонних наукових виданнях, є співавтором монографії «Раціональна нейропротекція» та методичних рекомендацій.

Претендент у номінації «За виробничі досягнення» - інженер електричного цеху відокремленого підрозділу «Запорізька АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом» Олександр Головко (м.Енергодар). Протягом 2010-2011 років він розробив та впровадив ряд раціоналізаторських пропозицій: «підвищення надійності роботи проти аварійної автоматики ВП ЗАЕС», «зменшення рівня високочастотних перешкод на ВРУ-750кВ ЗАЕС, що виникають при операціях з роз’єднувачами», «про зміну елементів настроювання високочастотних загороджувачів на 750кВ», «про прокладку додаткових контрольних кабелів між центральним щитом управління та РЩ ВРУ-750кВ». У 2010 році Олександр Головко посів перше місце у номінації «виробничий потенціал» на ХІ конференції «Молодь – ядерній енергетиці».

У номінації «За творчі досягнення» Запорізький край буде представляти учениця 11-го класу Михайлівської районної гімназії ім.І.А.Найдьонова Наталя Смьордова. Школярка є переможницею багатьох конкурсів з образотворчого мистецтва та літератури, переможниця конкурсу «Найрозумніший старшокласник». У 2010-2011 навчальному році дівчина посіла перше місце на Всеукраїнській олімпіаді з української мови та літератури, перемогла у IV етапі Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури, стала стипендіатом стипендії ім.Т.Г.Шевченка.

У номінації «За спортивні досягнення» представлена студентка п’ятого курсу факультету фізичного виховання ЗНУ Ганна Гацько. Вона є членом збірної команди України, фіналісткою чемпіонату Європи серед молоді, переможницею Кубка Європи, чемпіонкою України з метання списа.

 

 

Управління у справах преси та інформації.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни