Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі стартував ХІІ Міжнародний фестиваль-конкурс «Акорди Хортиці»

27 березня 2012 - 09:35

У Запоріжжі стартував ХІІ Міжнародний фестиваль-конкурс «Акорди Хортиці»

26 березня в концертному залі ім. М. Глінки відбулося урочисте відкриття ХІІ Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячого та юнацького виконавського мистецтва «Акорди Хортиці», в якому взяв участь заступник голови обласної державної адміністрації Микола Ярмощук.

Під час заходу гостей та учасників фестивалю радували своїми виступами заслужений артист України, піаніст Євген Ржанов, заслужений артист України, бандурист Олег Созановський, диригент Президентського оркестру Республіки Білорусь Віктор Бабарикін.

- Мета нашого фестивалю - збагачення культурних здобутків народу України, розвиток культурних зв’язків, духовного та творчого росту молодих талантів з різних країн світу. Цього разу ми вирішили створити нову номінацію: «юний музикант». Серед підростаючого покоління  багато талановитих музикантів, тож поява такої номінації стала необхідністю. До речі, унікальність нашого фестивалю в тому, що тільки тут юні музиканти  можуть постояти на одній сцені з такими метрами, як В’ячеслав Редя, - зазначив Микола Ярмощук.

У фестивалі беруть участь  творчі колективи та окремі виконавці з 20 регіонів України, а також з ближнього зарубіжжя – Росії та Білорусі, тож кількість конкурсантів сягнула 500 осіб. Запорізьку область представляють не тільки міста Запоріжжя та Енергодар, а й добре представлена сільська місцевість - загалом  від нашого регіону беруть участь 200 кращих юних виконавців, які пройшли обласний відбірковий тур.

За словами начальника управління культури та туризму ОДА Ірини Конаревої, обирати переможців фестивалю буде компетентне журі, до складу якого входять 20 провідних музикантів, майстрів мистецтв з  України, Росії, Білорусі. Голова журі - викладач кафедри музичного мистецтва Київського інституту музики ім. Р.М. Глієра, засновник музичного об’єднання „MUSIZEUM” (Німеччина), заслужений артист України, професор Євген Ржанов.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Сльози матерів та спогади військового: зворушлива зустріч напередодні Дня матері

Впродовж доби окупанти 547 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України

Рекордні 18 медалей завоювали запорізькі спортсмени на чемпіонаті Європи з ушу

Нові домовленості між регіонами України та Європи посилять захист і безпеку – Президент на другому Міжнародному саміті міст і регіонів

Запоріжжя відсвяткувало День Європи урочистим підняттям прапора ЄС

Нацгвардієць з Енергодару на псевдо «Нота» поділився історією героїчного порятунку побратимів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одну жінку поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни