Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова облдержадміністрації та посол Канади обговорили перспективи співпраці

27 березня 2012 - 15:53

Голова облдержадміністрації та посол Канади обговорили перспективи співпраці

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко провів зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Канади в Україні Тройєм Лулашником, під час якої обговорив основні напрямки співпраці Запорізької області з Канадою.

Привітавши високого гостя на запорізькій землі, Олександр Пеклушенко поінформував його про стан та перспективи розвитку Запорізького краю та окреслив напрямки,  які були б цікаві для співпраці з Канадою.

- Українці дуже тепло ставляться до Канади, адже саме ваша країна першою визнала незалежність України. Крім того, Канада посідає друге місце після Росії за концентрацією українців, а це для нас показник: наші земляки обирають гарні країни для проживання. Ми дуже вдячні вам за технічну підтримку, яку ви надаєте Україні, і хочу, щоб ви знали, що ми це дуже цінуємо. Канада – це країна з високим рівнем життя та соціальних стандартів. Соціальні ініціативи, які зараз упроваджуються Президентом України Віктором Януковичем, у  багатьох моментах перетинаються саме з соціальними стандартами вашої країни. Приїзд прем’єр-міністра Канади в Україну в 2010 році, я впевнений, теж зіграв у цьому свою роль, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Також голова облдержадміністрації розповів, що, на жаль, в Україні напружена кримінальна ситуація, але для її подолання Президент України Віктор Янукович оголосив широкомасштабну програму боротьби зі злочинністю, і це є одним з головних напрямків роботи як центральної влади, так і влади на місцях.

- 22 березня Віктор Янукович відвідав Запорізьку область з робочою поїздкою, за підсумками якої високо оцінив потенціал регіону та роботу запоріжців. Сьогодні Запорізький край асоціюється за низкою показників як передовий, і якщо ми посідаємо дев’яте місце за кількістю населення, то четверте – за реалізацією промислової продукції. Зараз ми активно займаємося залученням інвестицій, суми деяких з них досягають мільярда доларів. Президент України орієнтує нас на посилення роботи у цьому сегменті, і ми хочемо збільшити об’єм інвестицій у три рази в порівнянні з минулим роком, - зазначив Олександр Пеклушенко.

За словами очільника області, за допомоги пана Тройя Лулашника обласна влада хотіла б популяризувати потенціал Запорізької області в Канаді. Особливо запорізьку владу цікавить досвід канадців у галузі енергозберігаючих технологій, які зараз активно розвиваються в регіоні.

Пан Трой Лулашник дуже позитивно відреагував на всі пропозиції Олександра Пеклушенка, повідомивши, що Канада  зацікавлена у співпраці з Україною, а особливо – із Запорізькою областю.

- Україна дуже важлива для Канади, ми активно цікавимося її долею вже понад сто років. Я сам канадець українського походження, тож ваша країна дуже близька для мене. Ви недаремно сказали, що в Канаді живуть  багато українців, і саме вони допомогли  у розбудові держави, не можна недооцінювати їхній внесок у розвиток Канади. Під час свого перебування в Україні я вже встиг зустрітися з кількома головами облдержадміністрацій, але зустріч з вами для мене була особливо важливою, бо Канада  тісно співпрацює з п’ятьма областями України, до яких входить і Запорізька область, - зазначив пан Трой Лулашник.

Високий гість переконаний, що Запорізька область практикує позитивний та перспективний підхід до залучення іноземних інвестицій. За його словами, якщо подивитися на промисловість Запорізького регіону та порівняти з напрямками роботи Канади, можна знайти  багато спільного. Також Тройя Лулашника зацікавила співпраця у галузі енергозбереження: за його словами, Канада має активно співпрацювати із Запорізькою областю в цьому напрямку, і це був би гарний початок плідної співпраці.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни