Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Комунальники області підбили підсумки роботи за 2011 рік

28 березня 2012 - 10:26

Комунальники області підбили підсумки роботи за 2011 рік

В облдержадміністрації відбулося  розширене засідання колегії управління житлово-комунального господарства, яке провів заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук. У ході засідання начальник управління житлово-комунального господарства Дмитро Свіркін прозвітував про підсумки роботи підрозділу за минулий рік.

- Згідно завдань, які були поставлені перед управлінням на 2011 рік, ми організували свою роботу за такими напрямками: реформування житлово-комунального господарства області, забезпечення стабільного фінансово-економічного стану підприємств ЖКГ, активізація інноваційно-інвестиційної роботи та стимулювання впровадження енергозберігаючих технологій на підприємствах області, здійснення регуляторної політики, а також робота зі зверненнями громадян, - зазначив Дмитро Свіркін.

Торік була розроблена та затверджена рішенням сесії облради Програма реформування та розвитку житлово-комунального господарства Запорізької області на 2011-2014 роки. Вона передбачає створення ефективного власника житла та конкурентного середовища на ринку житлово-комунальних послуг. Загальна кількість ОСББ до кінця 2014 року має досягти 2307, що складе 74% від загальної кількості багатоквартирних будинків. Також програмою передбачена технічна модернізація каналізаційного господарства та реалізація пілотних проектів у галузі ЖКГ.

Також була розроблена та затверджена рішенням сесії облради Програма технічної модернізації комунальної теплоенергетики Запорізької області на 2011-2015 роки. Основні завдання програми – підвищення економічної та енергетичної ефективності та надійності функціонування комунальної енергетики області, зниження енергомісткості виробництва теплоенергії та зменшення об’єму втрат енергоресурсів під час її транспортування, мінімізація витрат паливно-енергетичних ресурсів, а саме – зменшення на 30% об’єму споживання природного газу шляхом його економії (15%) та заміщення альтернативними видами палива (15%), збільшення частки нетрадиційних джерел енергії.

- З метою активізації роботи з проведення реформи ЖКГ і насамперед – створення ОСББ та створення конкуренції у цій галузі робота була спрямована на підвищення рівня освіченості населення про цілі реформування в житловому секторі та механізмів проведення реформ. На це з обласного бюджету було виділено 147 тис.грн., за рахунок яких видано навчально-методичні посібники, проведено 24 учбові семінари в містах області за участю представників органів місцевого самоврядування, органів самоорганізації населення, активістів, громадських організацій та журналістів, - зазначив Дмитро Свіркін.

За словами посадовця, станом на сьогодні в області функціонує 379 ОСББ, які об’єднують 434 житлові будинки. З метою ефективного інформаційного супроводу реформування ЖКГ створено спеціальний сайт.

За 2011 рік управлінням  опрацьовано 339 звернень громадян, що на 94 менше, ніж у 2010 році. Також розглянуто 134 звернення громадян, які надійшли на урядову телефонну «гарячу лінію». Протягом травня-грудня минулого року управлінням опрацьовано 13 запитів на публічну інформацію.

У більшості випадків звернення громадян стосувались питань з покращення якості надання житлово-комунальних послуг, зниження тарифів на  послуги, а також щодо проведення реконструкції, модернізації та будівництва об’єктів комунального господарства, відновлення водопостачання сіл, ремонту житлових будинків, покращення житлових умов, нарахування оплати за спожиті житлово-комунальні послуги мешканцями гуртожитків, благоустрою території населених пунктів.

- Слід акцентувати увагу керівників територій на те, що 35% звернень громадян були опрацьовані позитивно тільки після втручання облдержадміністрації. Звертаю особливу увагу на випадки неякісного розгляду звернень громадян керівництва міст Мелітополь, Приморськ, Запоріжжя, а також Приазовського, Запорізького та Мелітопольського районів,  - підкреслив Дмитро Свіркін.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни