Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Військовослужбовці прозвітували про підсумки осінньої призовної кампанії

28 березня 2012 - 13:44

Перший заступник голови облдержадміністрації, голова обласної призовної комісії Віктор Ємельяненко провів нараду з підбиття підсумків призову громадян  України на строкову  військову службу восени 2011 року. У заході взяли участь представники  обласної, міських та районних  призовних комісій.

- Призов восени 2011 року здійснювали 27 районних та чотири міських призовних комісій, які разом з військовими комісаріатами у тісній взаємодії з правоохоронними органами, органами охорони здоров’я, освіти і науки, підприємствами, установами, навчальними закладами провели відповідну роботу щодо підготовки та проведення призову на строкову військову службу, - зазначив військовий комісар Запорізького облвійськкомату Давид Моін.

Восени 2011 року призовними комісіями і військкоматами області було призвано та відправлено до Збройних Сил України та інших військових формувань 1200 призовників. Таким чином, планове завдання Запорізької області виконано на 100%, при цьому якість призовників, направлених для проходження строкової військової служби, була вищою, ніж передбачено планом призову.

- Основні зусилля під час осіннього призову минулого року спрямовувались на направлення у війська здорового та психологічно загартованого молодого поповнення з відповідним рівнем загальноосвітньої та фізичної підготовки. Більш організовано та якісно попрацювали у Бердянському, Оріхівському та Гуляйпільському районах, а також у Ленінському та Комунарському районах Запоріжжя, - повідомив Давид Моін.

За час осіннього призову медичними комісіями області було оглянуто 12923 призовника, з них 10516 визнані придатними для служби, 1977 – непридатні до військової служби в мирний час та обмежено придатні у воєнний, ще 300  отримали відстрочки на лікування, а 30 визнані непридатними до військової служби та зняті з військового обліку.

- Більшість призовників проходило обстеження до початку призовів, що дало змогу значно зменшити навантаження на медичні заклади та покращити контроль за направленими на обстеження та його своєчасним завершенням. Найбільша кількість юнаків, які не закінчили обстеження, тобто ухилились від призову, в Мелітопольсько-Веселівському та Куйбишевсько-Розівському ОРВК, Запорізькому ОМВК, а також Центральному ОРВК, - зазначив Давид Моін.

За підсумками осіннього призову на засідання районних та міських призовних комісій не з’явилися 1642 особи.

Віктор Ємельяненко позитивно оцінив підсумки осіннього призову-2011, але зазначив, що проблемні території мають працювати активніше та якомога швидше ліквідувати всі проблеми до початку весняної призовної кампанії.

- Результати осінньої призовної кампанії є цілком задовільними, також слід відзначити чітко сформовані завдання на 2012 рік. Але  звертаюся до всіх керівників військкоматів, до яких були претензії: ви маєте досконало вивчити причини проблем та ліквідувати їх якнайскоріше, - зазначив Віктор Ємельяненко.

Наприкінці заходу Віктор Ємельяненко подякував всім, хто бере участь у проведенні призовної кампанії та нагородив від імені голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка найактивніших військовослужбовців та працівників медичних установ.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни