Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Мелітополі відкрито Центр для дітей та молоді, які перебувають у конфлікті з законом

28 березня 2012 - 13:52

У Мелітополі відкрито Центр  для дітей та молоді, які перебувають у конфлікті з законом

Сьогодні у Запорізькій області з робочою поїздкою перебуває Уповноважений Президента України з  прав дитини Юрій Павленко.

Центральною подією у його насиченій програмі є участь у відкритті в Мелітополі Центру відвідування для дітей та молоді, які перебувають у конфлікті з законом.

Його створено в рамках реалізації українсько-канадського пілотного проекту «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні».

Основними завданнями Центру є надання дітям та молоді, засудженим до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та членам їх сімей комплексної допомоги - психологічних, соціально-педагогічних, соціально-медичних, інформаційних,  юридичних послуг тощо  з метою зниження рівня рецидиву злочинів, створення необхідних умов для їх перевиховання, реабілітації та реінтеграції в суспільство.

В офіційній церемонії відкриття Центру разом з уповноваженим Президента України з прав дитини Юрієм Павленком взяли участь  Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Трой Лулашник, директор канадського Проекту «Реформування системи ювенальної юстиції в Україні» Таня Сенфорд Аммар, заступник Голови Державної пенітенціарної служби України Олександр Дука, заступник голови Запорізької обласної держаної адміністрації Микола Ярмощук, представники органів місцевого самоврядування та громадськості.

- Нині є чимало прихильників радикальних покарань за злочини. Але статистика свідчить, що система покарань не виправляє, а швидше піштовхує до рецидивів. Реалізація цього проекту надає молодим людям і підліткам можливість реабілітації, соціалізації в суспільстві, - зазначив Юрій Павленко.

Учасники представницького зібрання також  обговорили широкий спектр фахових питань,  а саме впровадження основних принципів діяльності системи кримінальної юстиції по відношенню до неповнолітніх в Україні, зокрема щодо впровадження індивідуальних підходів, реабілітаційних потреб та факторів захисту неповнолітніх, співпраці урядів Канади та України в цьому напрямку; визначення моделі пілотного проекту в місті Мелітополь, а саме: завдань та основних функцій роботи з неповнолітніми, засудженими до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, механізми законодавчої бази в системі кримінальної юстиції для неповнолітніх та співпраці між кримінально – виконавчою інспекцією та центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками