Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

З 30 березня по 1 квітня 2012 року в Запоріжжі відбудеться ХХ регіональний фестиваль- конкурс на вищу театральну нагороду Придніпров’я «Січеславна-2012»

28 березня 2012 - 14:35

З 30 березня по 1 квітня 2012 року в Запоріжжі відбудеться ХХ регіональний фестиваль- конкурс на вищу театральну нагороду Придніпров’я «Січеславна-2012»

Вперше за 20 років відкриття фестивалю відбудеться в Запоріжжі, на сцені академічного українського музично-драматичного театру ім. В.Г. Магара.

З 30 березня по 10 квітня 2012 року журі фестивалю-конкурсу будуть переглянуті прем’єрні вистави провідних театрів Запорізької та Дніпропетровської областей.

Урочиста церемонія нагородження переможців фестивалю-конкурсу  відбудеться 21 травня 2012 року в Дніпропетровському академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т. Шевченка.

Засновниками фестивалю є Правління Дніпропетровського міжобласного відділення Національної Спілки театральних діячів України, управління культури і туризму Дніпропетровської та Запорізької обласних державних адміністрацій, управління культури та мистецтв міських рад мм. Дніпропетровська, Запоріжжя, Дніпродзержинська, Кривого Рогу, Павлограда.

Фестиваль – конкурс проводиться щорічно з 1992 року з метою всебічного аналізу творчих процесів у театрах регіону, підвищення професійної майстерності митців, художнього рівня театральних вистав та адаптації творчої молоді в театрах регіону.

До складу журі запрошені провідні театральні діячі України та Росії, голова журі - професор кафедри театрознавства Київського національного університету театру, кіно та телебачення ім. І.Карпенка-Карого, кандидат мистецтвознавства, заслужений діяч мистецтв України Заболотна Валентина Ігорівна.

31 березня 2012 року о 13.00 в академічному обласному театрі юного глядача відбудеться прес-конференція. В прес-конференції братимуть участь керівництво управління культури і туризму облдержадміністрації, члени журі фестивалю.

1 квітня 2012 року об 11.00 в академічному обласному театрі юного глядача відбудеться круглий стіл з актуальних питань розвитку театрального мистецтва та майстер-клас з акторської майстерності режисера Київського театру драми і комедії на лівому березі Дніпра Богомазова Д.М. та художнього керівника Московського дитячого театру «Диво», заслуженого діяча мистецтв Росії Мажуріна В.С.

Запрошуємо представників ЗМІ до участі у прес-конференції , круглому столі та висвітлення ходу фестивалю.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів