Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада буде розв’язувати проблеми підприємців на законодавчому рівні

28 березня 2012 - 16:49

Обласна влада буде розв’язувати проблеми підприємців на законодавчому рівні

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва, де обговорили проблеми співпраці суб’єктів підприємницької діяльності через дозвільні центри з інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) в Запорізькій області.

- Коли ми тільки відкривали дозвільні центри по всій області, у нас виникло три серйозні проблеми. Перша – це питання відведення земельних ділянок, пов’язане з недостатністю людського ресурсу, але ця проблема практично вирішена. Друга  пов’язана з роботою хлібної та карантинної інспекцій: дозвільні документи видавалися тільки в обласному центрі. І третя, найсерйозніша на сьогодні,  пов’язана з інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю, саме тому їй присвячене наше засідання, - зазначив Петро Гончарук.

За словами радника голови облдержадміністрації з питань розвитку підприємництва Миколи Погрібняка, під час останньої наради з керівниками дозвільних центрів йому доповіли, що співробітники інспекції ДАБК відмовляють підприємцям у реєстрації декларацій, не надаючи повних роз’яснень.

- У ході впровадження реформ часто відбувається так, що спочатку є деякі розбіжності з законом, і тільки з часом ситуація вирівнюється. Необхідно так зробити і зараз: внести свої пропозиції до змін у законодавство, які дозволять нам вирішити всі проблеми. Система, яка існує зараз, коли суб’єкти підприємницької діяльності заповнюють декларації по кілька разів, які все одно не реєструються, підштовхує людей до пошуку легших шляхів, тобто людей, яким можна дати хабара, щоб прискорити та полегшити процедуру. У результаті, така постановка питання викликає тільки одне - розвиток корупції, - зазначив Микола Погрібняк.

Начальник юридичного відділу інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Запорізькій області Олександр Різник переконаний: щоб розв’язати це питання, треба відмінити реєстрацію декларацій.

- Зі свого боку ми робимо все можливе, щоб спростити роботу. Коли ми відмовляємо суб’єктам підприємницької діяльності в реєстрації декларацій, ми  чітко розписуємо за всіма пунктами, де та які помилки допущено. Наприклад, одного разу нам довелося повертати декларацію сім разів, і щоразу ми отримували неправильний варіант. Справа в тому, що декларація не є дозвільним документом, але вимоги до неї такі самі. Наприклад, декларації, які надаються в податкову службу, ніхто не реєструє, чому ж ми повинні? Я бачу найкращий вихід з ситуації у наданні пропозицій до Уряду щодо внесення змін до законодавства, - зазначив Олександр Різник.

Учасники засідання задалися питанням, чи прописані в законодавстві підстави для відмови в реєстрації декларації в інспекції ДАБКу, але чіткої відповіді так і не отримали.

За словами заступника начальника інспекції ДАБК у Запорізькій області Дмитра Колупаєва, через необхідність  реєстрації декларацій у працівників інспекції не залишається часу на основну роботу: контроль та перевірку самих об’єктів, на які й оформляється декларація.

У ході засідання  прийнято рішення підготувати пропозиції щодо внесення змін до законодавства, які дозволять відмінити реєстрацію декларацій та знімуть соціальну напругу серед суб’єктів підприємницької діяльності.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ