Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» має намір вкласти в програму боротьби з туберкульозом у Запоріжжі 16 мільйонів гривень

28 березня 2012 - 16:51

Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» має намір вкласти в програму боротьби з туберкульозом у Запоріжжі 16 мільйонів гривень

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко зустрівся з представником компанії «Метінвест»  Ростиславом Шурмою та директором фонду Ріната Ахметова «Розвиток України»  Анатолієм Заболотним з метою обговорити перспективи співпраці Запорізької області з фондом та компанією в розрізі реалізації цілої низки соціальних програм.

- Один з головних постулатів моєї роботи – це діалог з власниками підприємств в Запорізькій області,  і,  звичайно,   такого металургійного гіганта як «Запоріжсталь», що сьогодні асоціюється з компанією Метінвест. Я зустрічався з керівництвом компанії. Ми домовились про вироблення плану співпраці і  вже є перший результат. Сьогодні ми зустрілись з директором Фонду Ріната Ахметова і домовились про програму, що буде реалізовуватись в Запорізькій області. Це програма в рамках проекту Фонду по боротьбі  з туберкульозом. Вона передбачає фінансування майже  16 мільйонів гривень. Я вважаю це дуже актуально для Запорізької області. Це дозволить суттєво знизити захворюваність на туберкульоз у регіоні  – прокоментував результат зустрічі Олександр Пеклушенко.

Як повідомив директор фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Анатолій Заболотний,   проект буде реалізовуватись за двома  напрямками. По-перше, це робота з системою  діагностики захворювання на туберкульоз, а саме з лабораторіями. По-друге,  створення відділення для  хворих, що вже розпочали лікування. Термін реалізації проекту – рік.

Представник компанії «Метінвест» Ростислав Шурма розповів і про інші плани щодо реалізації в Запоріжжі соціальних проектів. За його словами, інвестиції в екологічні програми, залучення молоді до футболу та найближчим часом ремонт доріг у Заводському районі – це лише частина програм, які будуть реалізовані в Запоріжжі.

 - Ми задоволені тим, що знаходимо таку підтримку у влади регіону і насамперед у голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка.  Впевнений, що вже найближчим часом ми зможемо не тільки задекларувати, але й показати результати нашої співпраці, - зазначив Ростислав Шурма.

У свою чергу голова облдержадміністрації подякував представникам компанії та фонду за соціально-активну позицію, запевнив у всебічній підтримці  та висловив побажання подальшої плідної співпраці. 

Читайте також

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят