Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Технічний стан запорізьких ліфтів буде перевірено

2 квітня 2012 - 12:56

Технічний стан запорізьких ліфтів буде перевірено

Стан ліфтового господарства у Запоріжжі. Це питання розглянули на щотижневій апаратній нараді, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко. Приводом для розгляду став інцидент, що стався в обласному центрі 28 березня по вул. Зерновій, 30. З ходом розслідування цього прикрого випадку очільника регіону поінформував Запорізький міський голова Олександр Сін.

- Аналіз усіх технічних обставин цієї аварійної ситуації ще не завершено, тому остаточних висновків поки що ми зробити не можемо, - повідомив міський голова. Разом з тим, він зауважив, вже надано ряд доручень щодо опрацювання статистики всіх аварійних ситуацій, які виникали у ліфтовому господарстві, а також щодо проведення технічного обстеження усіх ліфтів. За словами Олександра Сіна, у Запоріжжі працюють 3132 ліфти, з них 1740 уже відпрацювали понад 25 років та потребують модернізації. Нині ці роботи оцінюють у понад 300 млн. грн.

Заслухавши доповідь Запорізького міського голови, Олександр Пеклушенко наголосив, що причини виникнення аварійної ситуації мають бути встановлені у найкоротші терміни. Разом з тим, керівник обласної влади зазначив, що до обстеження ліфтів необхідно підійти відповідально та виважено.

- Запорізькі ліфти дійсно відпрацювали великий термін. Однак всі вони регулярно проходять технічний огляд і, як свідчить статистика, загалом є безпечними для використання. Тому під час перевірок необхідно врахувати усі складові: якщо виникають сумніви щодо безпечності подальшої експлуатації ліфта, цей пристрій необхідно негайно зупиняти та проводити технічний ремонт. Однак у будь-якому випадку городяни не повинні відчувати незручності, - резюмував Олександр Пеклушенко.

Також голова облдержадміністрації виділив ряд напрямків, на які керівник міської влади має звернути  особливу увагу. Йдеться про надійність та ефективність роботи приватних компаній, які обслуговують ліфти, а також відповідність встановленого тарифу необхідним витратам на утримання ліфтового господарства.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одну жінку поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни