Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

За підтримки облдержадміністрації, обласної та міської рад проведено перегляд вистав запорізьких театрів у рамках ХХ регіонального фестивалю - конкурсу на вищу театральну нагороду Придніпров’я «Січеславна-2012»

3 квітня 2012 - 10:06

Засновниками фестивалю є правління Дніпропетровського міжобласного відділення Національної Спілки театральних діячів України, управління культури і туризму Дніпропетровської та Запорізької обласних державних адміністрацій, управління культури та мистецтв міських рад мм. Дніпропетровська, Запоріжжя, Дніпродзержинська, Кривого Рогу, Павлограда.

За три дні переглянуто та обговорено 11 вистав, проведено прес-конференцію та майстер-клас для молодих акторів та студентів.

Актори трьох обласних та муніципального театру- лабораторії «Ві» продемонстрували свою акторську майстерність та отримали рецензії на показані вистави.

Журі фестивалю, до складу якого входять провідні театральні діячі України та Росії на чолі з професором кафедри театрознавства Київського національного університету театру, кіно та телебачення ім. І.Карпенка-Карого, кандидатом мистецтвознавства, заслуженим діячем мистецтв України Заболотною Валентиною Ігорівною, відмітили активність творчих процесів у театрах регіону, підвищення професійної майстерності митців, художнього рівня театральних вистав. Позитивне враження на членів журі також справив навчальний театр кафедри акторської майстерності факультету соціальної педагогіки та психології Запорізького національного університету.

Члени журі відзначили, що отримали велике творче задоволення від перебування на Запоріжжі. Вони побачили значну кількість талановитих молодих акторів та піклування влади за подальший розвиток театрального мистецтва в регіоні.

Начальник управління культури і туризму облдержадміністрації, член Національної спілки театральних діячів України, заслужений працівник культури України І.Е. Конарева подякувала журі за позитивну оцінку розвитку  театрального мистецтва на Запоріжжі та висловила сподівання, що запорізькі театри будуть достойно відзначені нагородами фестивалю.

Заступник голови облдержадміністрації М.А. Ярмощук запевнив, що обласна влада і надалі буде опікуватися питаннями щодо подальшого розвитку професійного мистецтва.

З 2 по 10 квітня 2012 року журі фестивалю-конкурсу будуть переглянуті прем’єрні вистави провідних театрів Дніпропетровської області.

Урочиста церемонія нагородження переможців фестивалю-конкурсу  відбудеться 21 травня 2012 року в Дніпропетровському академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т. Шевченка.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів