Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Наталя Заболотна: «Запорізька область є гарним прикладом співпраці влади і громадськості»

3 квітня 2012 - 14:31

Наталя Заболотна: «Запорізька область є гарним пркладом співпраці влади і громадськості»

В облдержадміністрації відбувся брифінг голови Громадської ради при ОДА Олександра Наметченка та його заступника, радника голови ОДА Наталі Заболотної на тему «Основні функції, результати та перспективи роботи Громадської ради».

- Громадська рада – це пілотний проект, ніколи раніше в Україні не було такого масового залучення громадськості до роботи влади. Наше головне завдання – це відпрацювання ідеального механізму співпраці влади та громадськості, щоб люди завдяки нашим зусиллям мали змогу реалізовувати свої права, - зазначила Наталя Заболотня.

За її словами, дуже важливий прорив у співпраці влади та громадськості – це те, що влада перейшла від інформування до взаємодії.

- У положеннях багатьох структурних підрозділів облдержадміністрації раніше навіть не була прописана взаємодія з громадськістю, але завдяки заступнику голови – керівнику апарату облдержадміністрації Юрію Пелиху ситуація повністю змінилася. В результаті цей пункт залишився відсутнім у положеннях лише двох підрозділів, і тільки через те, що треба вносити зміни на державному рівні. З цього приводу ми вже надіслали листа до Кабінету Міністрів України, і  найближчим часом чекаємо конкретної інформації, - повідомила Наталя Заболотна.

Запорізька область має дуже високі показники у питаннях співпраці влади та громадськості, механізм відпрацьований на високому рівні.

- Наша область вважається кращою в Україні за рівнем співпраці влади та громадськості,  робота облдержадміністрації за цим напрямом характеризується дуже позитивно. Наприклад, у Донецьку голова Громадської ради покинув свою посаду, в ряді інших областей також є серйозні проблеми. Тож Запорізька область є  гарним прикладом для багатьох територій, - зазначила Наталя Заболотна.

У той же час  до Громадської ради при ОДА не надійшло жодного листа чи звернення від громадських організацій, представники яких не входять до її складу, і це неправильно: даний дорадчий орган допомагає у вирішенні питань не тільки своїм членам, а й всім іншим.

Голова Громадської ради Олександр Наметченко нагадав, що Громадська рада розпочала  роботу 25 січня минулого року  і її каденція завершується у 2013 році, рівно за два роки від початку роботи. Тому вже зараз її члени готують своїх наступників, проводять семінари та інші заходи, на яких вчать громадських діячів співпрацювати з владою.

- Наша каденція взяла на себе серйозне завдання: практично з нуля побудувати всю систему роботи Громадської ради. Вже на наступному засіданні ми затвердимо  регламент Громадської ради. Дуже важливо, що ми активно співпрацюємо з головою облдержадміністрації Олександром Пеклушенком, він постійно цікавиться нашою діяльністю. І яскраве тому підтвердження – це те, що обласна виконавча влада надала нам приміщення, де ми можемо збиратися та працювати, забезпечила нас комп’ютером та принтером, телефонним зв’язком, словом,  всім необхідним для нормальної роботи, - зазначив Олександр Наметченко.

У всіх районах та в ряді міст області працюють Громадські ради, які вирішують всі проблеми на місцях, а якщо це неможливо – питання переходять до Громадської ради при ОДА, яка розглядає їх на обласному рівні.

- Зараз на підписі в Президента України знаходиться Закон України «Про громадські організації», у підготовці якого активну участь брала і запорізька громадськість. Дуже важливо, що наші пропозиції були враховані, і це – показник того, що влада готова до співпраці, - зазначила Наталя Заболотна.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович