Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжців застерігають брати участь у сумнівних акціях та розіграшах призів

3 квітня 2012 - 16:13

Запоріжців застерігають брати участь у сумнівних акціях та розіграшах призів

У прес-центрі обласної державної адміністрації відбувся брифінг голови Запорізького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олександра Білого з питання порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Приводом для спілкування з журналістами стала резонансна подія – за недобросовісну конкуренцію у  вигляді  поширення оманливої інформації Антимонопольний комітет України оштрафував ТОВ «Поштовий магазин» (м. Київ) на 1 млн. 681 тис. грн. та ТОВ «Поштовий каталог» (м. Київ) на 170 тис. грн.

- Ці товариства в рекламних матеріалах використовували неправдиву та нечітко сформульовану інформацію про розіграші, акції та отримання призів, - повідомив голова обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олександр Білий.

Приміром,  «Поштовий магазин» поширив інформацію про можливість виграти 300 тис. грн. за умови, що людина відгадає закодоване у рекламній брошурі слово. Потім усім учасникам цієї акції надійшли листи з пропозицією придбати продукцію з каталогу товарів магазину, що дозволить гарантовано виграти автомобіль. Насправді ж гарантувалося тільки право на участь у акції. Крім того, у ході розслідування з’ясувалося, що саму акцію з розіграшу автомобіля підприємство навіть не провело.

ТОВ «Поштовий каталог» використовувало трохи іншу схему. Вони поширили рекламну листівку, де повідомлялося про можливість отримати гарантовані призи при замовленні товарів з каталогу на суму від 160 грн. Насправді ж, у середні конверту складним для прочитання шрифтом було вказано інше: зробивши замовлення на дану суму, споживач отримував право лише на подарунок-сюрприз, який визначає товариство.

- Враховуючи те, що ці фірми працювали по території всієї України, закликаю запоріжців бути уважними до рекламної інформації про нібито безкоштовні подарунки, гарантовані призи та виграші. Слід обдумано підходити до участі у подібних розіграшах, - закликав жителів регіону Олександр Білий, попросивши журналістів поширити цю інформацію в пресі.

 

Довідково: у 2011 році Запорізьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України розглянуло 12 справ про порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції у вигляді поширення інформації, що вводить в оману. За їх результатами накладено штрафи на загальну суму  138  тис. грн.

Детальна інформація про розгляд цих справ у доданому файлі.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович