Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області обирають кращих державних службовців

3 квітня 2012 - 16:27

В області обирають кращих державних службовців

В Україні триває перший етап щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» серед працівників державних органів відповідно до їх організаційно-правового статусу у номінаціях «Кращий керівник» та «Кращий спеціаліст». Наразі обираються переможці першого етапу, в тому числі – в Запорізькій області.

Про це повідомив заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Юрій Пелих.

У номінації «Кращий керівник» беруть участь керівники структурних підрозділів державного органу: департаментів, управлінь, відділів, секторів, а в номінації «Кращий спеціаліст» - спеціалісти, спеціалісти I та II категорій, провідні, головні спеціалісти  структурних підрозділів державного органу.

- У конкурсі можуть брати участь держслужбовці, які посідають посади II-VII категорій. Претенденти в переможці в номінації «Кращий керівник» повинні мати загальний стаж державної служби не менше п'яти років, з них на керівних посадах - не менше двох років, у номінації «Кращий спеціаліст» загальний стаж державної служби має складати не менше двох років. Ще одна умова участі в конкурсі -  відсутність дисциплінарних стягнень на момент проведення конкурсу. Облдержадміністрація забезпечує організацію проведення конкурсу в структурних підрозділах, - зазначив Юрій Пелих.

Вже завтра, 4 квітня, в облдержадміністрації відбудеться комплексне тестування учасників І туру конкурсу, який проходить у три тури. Перший тур триває з березня по квітень, другий – з травня по червень, третій – з вересня по жовтень.

До розробки та експертної оцінки конкурсних завдань залучені викладачі магістратур у галузі «Державне управління», галузевих закладів післядипломної освіти, обласних центрів перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій  та центрів підвищення кваліфікації кадрів регіональних інститутів державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.

За результатами I туру обласна державна адміністрація надає кандидатури двох переможців від апарату та по два переможці від структурних підрозділів ОДА, які візьмуть участь у II турі конкурсу між державними службовцями Секретаріату Верховної Ради АР Крим, Ради міністрів АР Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, а також районних державних адміністрацій.

Нагородження переможців та лауреатів конкурсу за підсумками ІІІ туру відбудеться наприкінці року.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович