Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

16 товаровиробників області приєдналися до всеукраїнської акції «З турботою про Українське!»

4 квітня 2012 - 10:29

16 товаровиробників області приєдналися до всеукраїнської акції «З турботою про Українське!»

В Україні триває соціально-патріотична акція «З турботою про Українське!», спрямована на підтримку вітчизняного виробника. Задля її підтримки інспекція з питань захисту прав споживачів у Запорізькій області постійно проводить «круглі столи», зустрічі, на яких роз’яснює  товаровиробникам її мету. Як повідомив начальник інспекції Дмитро Сухінін, за підсумками останнього місяця акцію підтримали 16 запорізьких підприємств.

- За умовами акції приєднатися до неї може будь-який український товаровиробник, продукція якого вироблена з натуральної вітчизняної сировини та відповідає стандартам якості. Товари виробників, які беруть участь в акції, будуть помічені спеціальним маркуванням «З турботою про Українське!», що буде в черговий раз нагадувати споживачам, що підтримувати слід  вітчизняного виробника.

Станом на сьогодні до акції приєдналися такі товаровиробники: ТОВ «Стелсі», ТОВ «Айс Запоріжжя», Розсільні сири сулугуні «Палички та ниточки», ПАТ «Вільнянський маслозавод», ТОВ «Лакомка 2010», ТОВ «Верда», Кондитерські вироби «Фантазія», ТОВ НПФ «Міда, лтд», ТОВ ВО «Моліс», ПП «Компанія Магітор», ТОВ «Вільнянський хлібокомбінат», ПП «Стоматологічний центр «Металокераміка», ТОВ «Темерінда», ПП «Еверест-2000» та інші.

Також підприємців у ході засідань «круглих столів» знайомили з Меморандумом про співпрацю з вітчизняними виробниками, ініційованим Державною інспекцією України з питань захисту прав споживачів та Центральною спілкою споживчих товариств України.

- Меморандум спрямований на реалізацію Програми Президента України «Україна для людей»  та досягнення її мети -  відчутної турботи про кожного громадянина. Уряд країни та особисто Прем’єр-міністр Микола Азаров приділяють особливу увагу питанню безпеки та якості продукції. Основні положення Меморандуму – це недопущення обмеження конкуренції на українському ринку, порушень прав споживачів, забезпечення рівних умов приєднання до програми «З турботою про Українське!», а також прозорості та відкритості у прийнятті рішень, - зазначив Дмитро Сухінін.

 

Довідкова інформація:

«З турботою про Українське!» - це всеукраїнський соціальний проект, який передбачає спеціальне маркування продуктів харчування, вироблених вітчизняними виробниками з української сировини.

Головне завдання акції – це інформування споживачів про те, що продукт відповідає всім стандартам якості і виготовлений в Україні і з вітчизняної сировини. Крім того, яскрава емблема зі слоганом "Це не apple, це краще!" дозволить покупцям відрізняти українські продукти від закордонних аналогів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна