Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «Кожен громадянин має право на приватизацію житла, і ми маємо створити для цього всі умови»

4 квітня 2012 - 15:26

Петро Гончарук: «Кожен громадянин має право на приватизацію житла, і ми маємо створити для цього всі умови»

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів засідання обласної комісії з питань забезпечення  прав мешканців гуртожитків на житло, у ході якого розглянуто питання передачі гуртожитків у комунальну власність міст області, а також їх приватизації мешканцями гуртожитків.

- Станом на сьогодні ми так і не перейшли до виконання головного завдання – початку приватизації гуртожитків їх мешканцями. Саме тому ми сьогодні розглядаємо два питання: передачі гуртожитків у комунальну власність, а також їх приватизації. Нагадаю,  у вересні минулого року були прийняті зміни у законодавстві, згідно з якими  розширено перелік гуртожитків, які підлягають передачі в комунальну власність, - зазначив Петро Гончарук.

Як повідомив заступник начальника управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Костянтин Кувайцев, у комунальну власність мають перейти всі гуртожитки, крім тих, які знаходяться у приватній власності, а також побудовані за власні кошти підприємств. Державні гуртожитки переходять на безкоштовній основі, а ті, які належать підприємствам, – з компенсацією, 50% з якої виділяється з держбюджету, ще 50% - з місцевих бюджетів.

- До 2012 року в області планується передача у комунальну власність 57 гуртожитків, 40 з них – у Запоріжжі, по сім – у Бердянську та Енергодарі, і по одному – в інших містах області. Загальна сума, яку треба на це витратити, складає майже 83 млн.грн., тож місцеві бюджети мають бути готові виділити 41,5 млн.грн. На цей рік заплановано передати у комунальну власність 11 гуртожитків. Розпорядником коштів буде виступати облдержадміністрація, - повідомив Костянтин Кувайцев.

За словами Петра Гончарука, приватизація гуртожитків активно здійснюється лише в двох містах області – у Запоріжжі та Бердянську. Інші ж міста з цього приводу не звітують і не звертаються до обласної влади за консультацією та допомогою.

- Законодавством України передбачено, що кожен громадянин має право на приватизацію житла. І наше завдання – зробити все для того, щоб запоріжці змогли скористатися цим правом, - зазначив Петро Гончарук.

Одна з головних проблем, що виникає при приватизації кімнат та квартир у гуртожитках,– це те, що багато з них не відповідають первинному плану, бо у приміщеннях здійснювалися перепланування, але це не фіксувалося. Саме тому мешканцям гуртожитків, які робили перепланування, необхідно узаконити його, а вже потім подавати документи на приватизацію.

 

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович