Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «У запорізьких аграріїв немає егоїзму, вони намагаються зберегти кожне поле озимих»

6 квітня 2012 - 09:33

Перебуваючи в Мелітопольскому районі з робочою поїздкою, голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко побував на одному з полів «Агрофірми «Мир». Це агропідприємство спеціалізується  на виробництві зернових та олійних культур. Паралельно з галузевим рослинництвом у господарстві розвивається тваринництво.

Керівник «Агрофірми «Мир» Василь Руденький розповів голові облдержадміністрації про ситуацію, що склалася на полях господарства внаслідок екстремальних погодних умов минулої зими. Порівняно з іншими районами Запорізької області озимі в Мелітопольському районі постраждали менше. За словами Василя Руденького, агрофірмі треба  пересіювати близько 10% земель, що зайняті під озимі.

- Наразі ми ретельно відслідковуємо  стан озимих і не поспішаємо з пересівом. Будемо чекати до останнього моменту, тому що розуміємо – регіону необхідно зерно, щоб годувати людей, – зазначив керівник «Агрофірми «Мир».

Олександр Пеклушенко позитивно оцінив досвід підприємства в напрямку збереження озимих посівів та підкреслив соціально відповідальну позицію запорізьких аграріїв.

- Я для себе із задоволенням відзначив, що у запорізьких сільгоспвиробників немає егоїзму. Виробники кажуть, що будуть намагатися зберегти кожне поле, навіть те, де врожайність прогнозується низька. Тобто є розуміння і ситуації, і завдань, що стоять перед регіоном, - зазначив очільник області.

Також у рамках робочої поїздки до Мелітопольського району обговорювалось питання розвитку садівництва в Запорізькій області. За словами науковців – представників Інституту зрошувального садівництва,  щоб забезпечити регіон ягодами та фруктами, необхідно щорічно засаджувати деревами  100 га землі. Адже 82% запорізьких садів вже застаріли. Програма розвитку садівництва в Запорізькій області вже розробляється, вона розрахована до 2015 року і потребує фінансування, за словами науковців, біля 11 мільйонів гривень.

- Таку програму нам необхідно впроваджувати з кількох причин, - відзначив Олександр Пеклушенко, відповідаючи на запитання журналістів щодо можливості фінансування програми розвитку садівництва. – По-перше -  це захист наших земель, по-друге – це баланс економіки, і по-третє –  вже історично склалося, що на цих землях розбиті сади. І ми повинні людей, що ними займаються, підтримати. Необхідне фінансування ми знайдемо, хай не за один рік, але програма буде профінансована.

У Мелітопольському районі Олександра Пеклушенка також запросили відвідати село Спаське. Голова облдержадміністрації ознайомився з розвитком соціальної сфери села -  завітав у   дитячий садок, школу, церкву та взяв участь у покладанні квітів до меморіалу воїнам, що загинули під час Великої Вітчизняної війни.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»