Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

9 квітня 2005 року відбулася обласна селекторна нарада з питань проведення комплексу весняно-польових робіт

11 квітня 2005 - 15:59

Станом на 8 квітня 2005 року із запланованих 973 тис.га, посіяно 195 тис.га, з них 187 тис.га ранніх зернових, що складає 61 % до плану. Агрокліматичні умови поточного року знову випробовують сільських трудівників: запізніла весна, тривале промерзання грунту в нічний час майже до 5 квітня, суха вітряна погода значно ускладнили проведення комплексу весняно-польових робіт.

На сьогодні завершують сівбу господарства Василівського, Веселівського, К-Дніпровського, Мелітопольського, Приазовського і Приморського районів. В інших районах сівба затримується. Сівба ранніх зернових повинна бути завершена до 14 квітня.

Забезпечення дизпаливом до потреби складає 30 %. Отримання пільгового палива виконано на 9 %.

Обновлення парку машин може здійснюватися через Запорізький філіал НАК “Украгролізинг”, а також через програму 30 % компенсації вартості складної техніки. Такі кошти передбачені в держбюджеті на 2005 рік.

Особлива увага буде приділена використанню зрошувальних земель, яких в області налічується 240 тис.га., а експлуатується тільки 23 %.

Ситуація в тваринництві складна. Зараз налічується 199 тис.голів великої рогатої худоби, 247 тис.гол. свиней, 4,5 млн. голів птиці. Необхідно забезпечити потребу особистих підсобних господарств молодняком з підвищеною продуктивністю, розширити виробництво скороспілих галузей тваринництва.

Згідно розрахунків районних управлінь сільського господарства і продовольства потреба в кредитних ресурсах на 2005 рік складає 243 млн.грн., в т.ч. на весняно-польові роботи 164,3 млн.грн.

Станом на 09.04.05 р. 366 господарствам погоджено 184 млн.грн., фактично отримано 131 млн.грн. Середній процент за використання кредитом складає 19-21 %.

Бюджетом на 2005 рік передбачена державна підтримка по таким направленням: здешевлення кредитних ресурсів, селекція в рослинництві, часткова компенсація вартості складної сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва, фінансова підтримка виробництва продуктів тваринництва; селекція в тваринництві і птахівництві; закладка та догляд за молодими садами і ягідниками.

Заборгованість по заробітній платі на 01.03.2005 склала 4230,8 тис. грн.

 

Головне управління сільського

господарства і продовольства облдержадміністрації

Читайте також

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров