Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Понад 70 тисяч запорізьких родин отримають телетюнери безкоштовно

23 квітня 2012 - 12:44

Понад 70 тисяч запорізьких родин отримають телетюнери безкоштовно

Питання забезпечення соціально незахищених верств населення сучасними цифровими телетюнерами розглянули на апаратній нараді, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко.

У зв’язку з підготовкою до переходу телерадіомовлення країни на цифрові стандарти мовлення, Кабінетом Міністрів України визначено механізм забезпечення телетюнерами на безоплатній основі окремих категорій громадян.

За даними начальника головного управління праці та соціального захисту населення ОДА Віктора Панкратова, всього в області проживають 104 тис. громадян, які мають право на отримання телетюнера безкоштовно. Однак, враховуючи те, що засоби прийому цифрового зв’язку видаватимуться із розрахунку: один тюнер на одну родину, - загалом має прогнозовано надійти близько 70 тис. заяв.

- Починаючи з 2 квітня до Головного управління та всіх його структурних підрозділів надійшло близько 10 тис. заяв. Строк подачі заяв триватиме до кінця липня, - повідомив посадовець. На підставі списків, які будуть подані з областей, Держкомтелерадіо України буде ухвалювати рішення щодо послідовності забезпечення телетюнерами незахищених верств населення, - повідомив В. Панкратов.

Згідно із затвердженим Порядком право отримати безкоштовно засоби прийому цифрових сигналів телерадіомовлення мають 6 категорій населення: інваліди першої та другої групи,  інваліди війни третьої групи; особи, які виховують дитину-інваліда за умови, що дитина проживає разом з ними і не перебуває на повному державному утриманні; особи із малозабезпечених сімей, які отримують державну соціальну допомогу згідно з Законом України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям”; особи, на яких поширюється право на отримання субсидії на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду 2011-2012 років.

- Необхідно на високому рівні провести інформаційно-роз’яснювальну кампанію, щоб люди чітко розуміли порядок забезпечення телетюнерами. До початку серпня представники усіх зазначених категорій населення мають подати заяви до управлінь та відділів праці та соціального захисту населення, щоб отримати тюнери безкоштовно, - наголосив голова ОДА Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області