Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада перевіряє готовність області до травневих свят

23 квітня 2012 - 15:24

Обласна влада перевіряє готовність області до травневих свят

Обласної виконавча влада вживає заходи, аби убезпечити громадян і, у першу чергу, дітей, у дні святкування травневих свят у місцях масового відпочинку. Особлива увага приділяється традиційним місцям масового відпочинку в Запоріжжі на о. Хортиця та Великому Лузі.

Про це повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Євген Шац під час апаратної наради облдержадміністрації.

- Всі ми пам’ятаємо нещасний випадок, який стався у грудні минулого року в селі Лиманське Якимівського району, коли в результаті проведення святкового феєрверку постраждали троє малолітніх дітей. Після проведення ретельного розслідування події, керівництво області спрямувало у всі райони та міста області листи з вимогою неухильно дотримуватись правил безпечного поводження у ситуаціях, що можуть призвести до виникнення загроз, зокрема, пожеж та збоїв у системах життєзабезпечення. Напередодні травневих свят ця тема знову набуває актуальності, тому відповідні служби мають значно посилити свою роботу, зокрема, профілактичну - зазначив Євген Шац.

Виконуючи розпорядження голови облдержадміністрації, нині підрозділи Головного управління держтехногенбезпеки у Запорізькій області проводять перевірки місць святкування та навколишні будівлі у кожному районі та місті області. Крім того, перевіряються традиційні місця відпочинку людей у Запоріжжі: острів Хортиця, Великий Луг на інші.

Підрозділи ГУ МНС області нині працюють у посиленому режимі, відповідно до розпоряджень профільного міністерства та облдержадміністрації підготували особовий склад, техніку та матеріальну базу до забезпечення оперативного реагування на надзвичайні події різного характеру в період відзначення травневих свят. Також проведені спільні коригування планів реагування на надзвичайні події та інструкції взаємодії з підрозділами ДАІ, лісомисливських господарств та аварійно-рятувальними службами.

Для забезпечення безпеки громадян під час проведення масових заходів підрозділами МНС області буде організоване чергування пожежних автомобілів із бойовими розрахунками, відповідно до ухвалених місцевими органами влади планів-заходів святкування.

- З 29 квітня на острові Хортиця буде розпочато цілодобове чергування пожежного автомобіля. Разом з керівництвом національного заповідника «Хортиця» будуть відпрацьовані питання щодо порядку спільних дій у разі виникнення пожеж. Також на цілодобовому чергування перебуватиме група підводного розмінування та спеціальних водолазних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення, на озброєнні якого є високотехнологічне водолазне спорядження та засоби порятунку на воді, - повідомив начальник ГУ МНС у Запорізькій області Олексій Лепський.

Також у посиленому режимі будуть чергувати два піротехнічних відділення аварійно-рятувального загону спецпризначення, один – у Запоріжжі, другий – у смт Мирне Мелітопольського району.

Загалом по області від МНС на період відзначення травневих свят буде задіяна 191 одиниця техніки, з них 124 – пожежні автомобілі, 11 – пожежні автодрабини, дев’ять автомобілів першої допомоги, сім одиниць подолання водних перешкод та інше.

- Прошу і підрозділи МНС області, і керівництво національного заповідника «Хортиця» приділити особливу увагу протипожежній безпеці острова: ми маємо не допустити там серйозних пожеж. Не можна втрачати пильність і на інших територіях: і люди, і природа мають знаходитися в повній безпеці, - підсумував Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів