Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Області потрібна комплексна програма експлуатації та розвитку водного господарства

23 квітня 2012 - 15:37

Області потрібна комплексна програма експлуатації та розвитку водного господарства

Щоліта жителі окремих населених пунктів Запорізького регіону, особливо сільських, відчувають гострий дефіцит якісної питної води. Саме тому на апаратній нараді в обласній державній адміністрації були розглянуті актуальні та проблемні питання водозабезпечення міст та районів.

Детальніше з проблематикою питання голову облдержадміністрації Олександра Пеклушенка ознайомив генеральний директор КП «Облводоканал» Микола Нікулін. За його словами, потреби жителів регіону на 98% забезпечуються за рахунок дніпровської води та на 11% - підземних водних джерел. Разом з тим, централізоване водозабезпечення мають всього 18  з 23 смт та 430  з 918 селищ.  

- Найбільш безводною є північна частина регіону – це території Запорізького, Вільнянського та Новомиколаївського районів, де повністю відсутні підземні води. Водозабезпечення цих територій передбачалося двома окремими лініями водоводів. Однак, поки що побудована лише одна лінія, до якої підключені 86 населених пунктів. Усі інші використовують привозну воду,  - зауважив М. Нікулін.

Крім того, керівник КП «Облводоканал» порушив питання незадовільного технічного стану  водоводів. Третина водопровідних споруд та мереж галузі відпрацювала строк амортизації, 50% мереж – перебувають в аварійному стані, стільки ж насосних агрегатів потребують повної заміни.

На переконання М. Нікуліна вирішити нагальні проблеми водоканалів допоможе перехід на роботу за принципами економічної окупності та залучення інвестицій. Ці ресурси будуть спрямовані на розвиток підприємств галузі.

Серед проблемних питань, які потребують уваги влади - водозабезпечення та водовідведення курортних територій регіону - Якимівського, Приморського та Приазовського районів, корегування господарських відносини між КП «Облводоканал» та м. Бердянськ і м. Мелітополь, завершення будівництва водопровідних споруд - довгобудів та ін.

- Область має свій водоканал, річку Дніпро та чимало проблем з водопостачанням. Вважаю це наслідком відсутності в регіоні комплексної програми експлуатації та розвитку системи водозабезпечення. Ми живемо проблемами поточного дня, у той час, як маємо працювати на запобігання виникненню гострих проблеми, - наголосив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. Також очільник регіону повідомив, що це питання буде винесено на наступне засідання колегії ОДА.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області