Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Інформацію про порядок виплати компенсації має отримати кожний вкладник Ощадбанку колишнього СРСР

24 квітня 2012 - 11:17

Інформацію про порядок виплати компенсації має отримати кожний вкладник Ощадбанку колишнього СРСР

Заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гамов провів селекторну нараду з керівниками райдержадміністрацій та міст обласного значення.

На порядок денний винесено ряд соціальних питань, зокрема, організація роботи місцевих органів влади щодо виплати компенсацій населенню по вкладах в Ощадбанку колишнього СРСР, дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці на підприємствах регіону та забезпечення незахищених верств населення телетюнерами.

За інформацією начальника Запорізького обласного управління Ощадбанку України Рити  Могулевської, вже завершилась актуалізація даних вкладників віком від 80 років.

- З 20 травня ми почали приймати дані від людей віком від 70 до 79 років. Разом з тим, бувають випадки, коли на «гарячу лінію» телефонують50-60-річні вкладники. Їхні дані ми також актуалізуємо, - повідомила Р. Могулевська. Станом на 20 квітня свої дані актуалізували 6283 запорізькі вкладники, котрі зареєстровані станом на 01.01.2012 року.

Нагадаємо, Ощадбанком України відкриті спеціальні телефонні «гарячі лінії», за якими можна провести актуалізацію даних: (044) 364 21 21 та 0 800 212 000. Також детальна інформація розміщена на сайті http://www.oschadnybank.com/ua.

- Завдання, яке поставив перед нами голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко – до кожного вкладника донести зрозумілу інформацію про виплату компенсації. Всі, хто не отримав 1000 гривень у 2008 році мають можливість отримати цю суму зараз, а місцеві органи влади повинні забезпечити всі умови для проведення виплат, - наголосив заступник голови ОДА Андрій Гамов.

Щодо дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці на підприємствах регіону представник обласної виконавчої влади повідомив, що у лютому поточного року понад 13% запорізьких робітників та 12% керівників підприємств отримали заробітну плату в межах мінімальної. При цьому, питома вага таких робітників та керівників перевищує 20% у Великобілозерському, Розівському, Веселівському, Чернігівському, Приморському районах.

Така ситуація, на переконання посадовця, свідчить про наявність у регіоні двох проблем – неповної зайнятості та «тіньових» прибутків. Тож, Андрій Гамов доручив представникам РДА провести аналіз ситуації на місцях та організувати співбесіди з несумлінними керівниками.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок