Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Пелих: «Ліквідатори Чорнобильської аварії заслуговують уваги не тільки напередодні річниці трагедії, а й повсякчас»

24 квітня 2012 - 13:54

Юрій Пелих: «Ліквідатори Чорнобильської аварії заслуговують уваги не тільки напередодні річниці трагедії, а й повсякчас»

На цьому наголосив заступник голови-керівник апарату обласної державної адміністрації Юрій Пелих під час запису програми «Актуальне інтерв’ю» на телеканалі «МТМ».

- Люди, які врятували нас від наслідків «мирного атому» - аварії на Чорнобильській АЕС, заслуговують уваги не тільки напередодні річниці трагедії, а й постійної уваги і підтримки. Саме через це було підписано Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю між облдержадміністрацією, облрадою та обласними організаціями Українського союзу воїнів Афганістану та об’єднання «Союз Чорнобиль України». До речі, два тижні тому ми якраз прозвітували про виконання Меморандуму, і результати, на мій погляд, дуже непогані: виконано 11 з 12 пунктів, останній знаходиться у розробці і стосується встановлення пам’ятника ліквідаторам Чорнобильської катастрофи у Запоріжжі. Думаю, цього року буде реалізований і цей пункт, - зазначив Юрій Пелих.

Також посадовець повідомив, що у всіх районах області створено консультаційні ради за участю представників чорнобильських та афганських організацій, підписані аналогічні меморандуми.

За словами Юрія Пелиха, поточного року також була збільшена фінансова підтримка діяльності афганських та чорнобильських організацій у рамках програми «Назустріч людям». Крім того завдяки реалізації соціальних ініціатив Президента України значно збільшено видатки на оздоровлення афганців та чорнобильців.

У ході інтерв’ю Юрій Пелих також відповів на запитання стосовно підготовки обласної виконавчої влади до організації проведення виборів, поінформував про основні зміни до Закону України «Про вибори народних депутатів України», розповів про стан виконання Закону «Про доступ до публічної інформації»

Інтерв’ю з Юрієм Пелихом дивіться на телеканалі «МТМ» в передачі «Актуальне інтерв’ю» 26 квітня о 20.00, 27 квітня о 8.00 та о 16.00, 29 квітня о 20.00 та 30 квітня о 17.00.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області