Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласний онкологічний диспансер вже у поточному році отримає додаткове фінансування

24 квітня 2012 - 17:15

Сьогодні голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко з робочою поїздкою відвідав Запорізький обласний онкологічний диспансер.

- Зрозуміти, як ви працюєте, що необхідно зробити обласній владі задля поліпшення умов перебування хворих у диспансері та покращення умов праці лікарів, - так пояснив очільник області мету робочої поїздки працівникам та керівництву лікувального закладу.

Запорізький обласний онкологічний диспансер розрахований на 305 місць для стаціонарного лікування хворих. Також при диспансері працює поліклініка.

Олександр Пеклушенко відвідав практично всі відділення онкологічного диспансеру, поспілкувався в пацієнтами та лікарями, обговорив з керівництвом закладу головні проблеми в роботі закладу та перспективи їх вирішення.

Як повідомив головний лікар онкодиспансеру Анатолій Горбенко, в останні роки вдалося зробити капітальний ремонт диспансерного та гінекологічного відділення, також були відремонтовані відділення інтенсивної терапії та операційний блок, інші приміщення диспансеру. Разом з тим, сьогодні найбільш гостро постає питання продовження реконструкції лікарні, насамперед, ремонт хіміотерапевтичного та торакального відділень.

На прохання лікарів щодо виділення додаткового фінансування у 2012 році Олександр Пеклушенко відреагував блискавично. Кошти на ремонт двох відділень онкологічного диспансеру будуть виділені з обласного бюджету вже у 2012 році – пообіцяв голова облдержадміністрації.

- Рак – це не вирок. Так, онкологічна  захворюваність, яка сьогодні прогресує в усьому світі, але сучасна медицина може адекватно реагувати на ці прояви. Я сьогодні у цьому переконався. Запорізький обласний онкологічний диспансер працює на високому професійному рівні і цінується в Україні. Зона моєї відповідальності – фінансування. В цьому році ми повинні знайти бюджетний резерв та виділити 3 мільйони гривень на ремонт двох відділень, ще додатково 200 тисяч гривень необхідно віднайти для закупівлі обладнання для операційних, - зауважив Олександр Пеклушенко

Крім того голова облдержадміністрації переконаний, що найближчим часом також необхідно вирішити питання ремонту патогістологічної лабораторії та розширення стаціонару онкодиспансера. Це завдання для керівництва закладу та обласної влади на найближчі роки.

Одній із пацієнток онкологічного диспансеру, яка нині перебуває на лікуванні, Олександр Пеклушенко вирішив допомогти особисто. Його вразила трагічна історія майже 69-річної Ніни Хоменко, котра залишилась єдиним годувальником для трьох онуків. Сьогодні жінка проходить вартісний курс хіміотерапії, але коштів не вистачає. Відтак голова облдержадміністрації особисто візьме участь у вирішенні усіх фінансових питань щодо лікування та харчування Ніни Хоменко, а також у подальшому опікуватиметься долею її родини.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»