Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада вимагає від гірничодобувних підприємств працювати в межах законодавства

27 квітня 2012 - 10:38

Обласна влада вимагає від гірничодобувних підприємств працювати в межах законодавства

В обласній державній адміністрації відулася нарада з питань проведення моніторингу гірничодобувних підприємств, яку провів начальник Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА  Євген Семечаєвський.

Учасники заходу підбили підсумки роботи обласної комісії, яка торік провела моніторинг 26 гірничодобувних підприємств регіону. Члени комісії перевіряли нормативну та проектну документацію, а також звертали увагу на ліквідацію недоліків, виявлених ще в 2010 році. За підсумками роботи визначено, що рекомендації комісії в повному обсязі виконали всього три підприємства – ВАТ «Запорізьке кар’єроуправління», ДП «Запорізький річковий порт» та Кам’янська виправна колонія. Чотири підприємства частково ліквідували недоліки – ВАТ «ЗЖРК», ВАТ «Агро Лтд», ВАТ «Якимівський завод керамічних виробів», ВАТ «Новополтавський кар’єр». Всі інші проігнорували зауваження.

- Ми проводимо моніторинг гірничодобувних підприємств з 2008 року. За цей час більшість підприємств галузі відкоригували проекти розробки та рекультивації родовищ, внесли зміни в спеціальну дозвільну документацію та гірничі відводи, відновили втрачені документи. Однак не всі керівники підприємств адекватно реагують на зауваження комісії, - повідомив начальник ГУ промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Є. Семечаєвський.

Серед таких підприємств - ПМФ «Будівельно-дорожнє підприємство», ВАТ «Оріхівський кар’єр», ВАТ «Запоріжнерудпром». Посадовець наголосив, що всі гірничодобувні підприємства мають працювати в межах законодавства, тому в поточному році обласна комісія приділить особливу увагу моніторингу перелічених  підприємств.

Основними проблемними питаннями галузі є невідповідність термінів освоєння родовищ до отриманих ліцензій та внесення змін у дозвільну документацію у зв’язку зі зміною статутних документів. 

Також Євген Семечаєвський повідомив, що у поточному році, через брак коштів у бюджеті, тимчасово призупинена розробка проекту обласної програми розвитку гірничодобувної галузі регіону.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи