Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Афганці» дякують обласній владі за відкритість і розуміння

27 квітня 2012 - 13:56

Заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Дудка разом з головою обласної ради Павлом Матвієнком провів зустріч з головою Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Сергієм Червонопиським та головою обласного об’єднання спілки  Олександром Наметченком.

Про особливості співпраці обласної влади зі спілкою ветеранів Афганістану Сергія Червонописького поінформував Олександр Дудка.

Зокрема, посадовець повідомив, що торік між обласною державною адміністрацією, облрадою та громадськими організаціями  - обласним об’єднанням Української спілки ветеранів Афганістану та обласним осередком Всеукраїнської ГО інвалідів «Союз Чорнобиль України» було підписано меморандум про взаємодію та співробітництво. Відповідно до документа в області створено консультативні центри з питань сприяння діяльності громадським організаціям ветеранів війни та з вирішення проблемних питань «афганців» та «чорнобильців».

Згідно програми «Назустріч людям» на 30 тис. грн. збільшена фінансова підтримка діяльності профільних громадських організацій. Крім того, у поточному році передбачено кошти на видання чергових томів «Книги пам’яті України», куди увійде розділ про загиблих воїнів-інтернаціоналістів.

На особливому контролі в керівництва обласної виконавчої влади перебуває питання збереження могил, меморіалів, пам’ятників та впорядкування пам’ятних місць, пов’язаних з історією Великої Вітчизняної війни та війни в Афганістані.

- У Запорізькій області на високому рівні організована робота із захисту інтересів ветеранів Афганістану. Ми вдячні керівництву регіону за відкритість та розуміння потреб афганців, - звернувся до посадовців голова Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) С. Червонописький.

Гість акцентував увагу на на особливостях соціального захисту ветеранів, інвалідів та родин загиблих воїнів - «афганців», поінформував про подальші плани роботи Української спілки ветеранів Афганістану на території області. Зокрема, про заходи з патріотичного виховання молоді та плани щодо покращення якості соціального захисту ветеранів Афганістану.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області