Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Мусимо налагодити більш тісну співпрацю з органами прокуратури, аби поліпшити стан забезпечення законності у Запорізькій області»

4 травня 2012 - 16:33

Олександр Пеклушенко: «Мусимо налагодити більш тісну співпрацю з органами прокуратури аби поліпшити стан забезпечення законності у Запорізькій області»

Сьогодні голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко взяв участь у розширеному засіданні колегії прокуратури Запорізької області. Під час засідання йшлося про стан додержання вимог земельного законодавства та стан дотримання вимог законодавства, спрямованих попередити порушення правопорядку, бездоглядності та шкідливих звичок серед дітей.

Як зазначив голова облдержадміністрації, питання додержання норм закону в земельних відносинах сьогодні є особливо актуальним. Адже під час засідання наводилося чимало фактів порушення земельного законодавства з боку представників органів влади, навіть тих, що зобов’язані контролювати стан його виконання.

За словами заступника прокурора області Олега Скиданова, у 2011 році внаслідок прокурорського реагування в Запорізькій області було притягнуто до відповідальності 180 посадовців. На недоліках у роботі Головного управління Держкомзему в Запорізькій області акцентував увагу і Олександр Пеклушенко. Зокрема, під час засідання голова облдержадміністрації доручив керівнику цього управління детально проаналізувати стан та якісно поліпшити роботу зі зверненнями громадян щодо земельних питань. Також Олександр Пеклушенко запропонував створити координаційний комітет, залучивши до його складу правоохоронців та представників влади, які, насамперед, здійснюватимуть фаховий моніторинг вирішення земельних та екологічних питань.

- Вважаю, що жоден представник влади не повинен передавати у користування жодного квадратного метру запорізької землі, не проінформувавши цей комітет. Ми повинні більш детально підходити до вирішення земельних питань і лише після ретельного їх вивчення давати «зелене світло».

Як зазначив прокурор області Олександр Кирилюк, позиція прокуратури та обласної влади стосовно дотримання закону в земельних відносинах - збігається. Відтак проект рішення колегії прокуратури буде доопрацьований з урахуванням пропозицій голови облдержадміністрації.

Також на розширеному засіданні колегії було ретельно розглянуте питання щодо додержання норм Закону, спрямованого на попередження порушень правопорядку, бездоглядності та шкідливих звичок серед дітей. Адже рівень дитячої та підліткової злочинності у 2011 році зріс на 13%, на 19% зросла кількість злочинів, скоєних підлітками у стані алкогольного сп’яніння. Однією з головних причин такого стану справ є недостатня профілактична робота як з боку правоохоронних органів, так і органів влади щодо попередження злочинів та поширення шкідливих звичок в молодіжному середовищі, – вважають в обласній прокуратурі.

- Кожна дитина, котра виховується у складних життєвих умовах, повинна бути на нашому постійному контролі. До кожної дитини необхідно знайти індивідуальний підхід. Складного підлітка необхідно зрозуміти та допомогти йому обрати правильний шлях. Адже серед цих дітей є дуже гідні, здібні та перспективні, - з таким закликом голова облдержадміністрації звернувся до членів колегії.

Також Олександр Пеклушенко наголосив, що питання захисту інтересів дітей та профілактичної роботи, спрямованої на недопущення зростання рівня злочинності серед підлітків також розглянуть на засіданні колегії облдержадміністрації. «Результатом детального вивчення цих проблем мають стати більш консолідовані з правоохоронцями заходи, що дозволять якісно змінити ситуацію на краще», - наголосив очільник області.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів