Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі урочисто відкрито новий меморіальний комплекс

7 травня 2012 - 16:33

У травні поточного року Дитяча залізниця святкує ювілей – 40 років з дня створення. З цієї нагоди обласна влада  прийняла рішення про реконструкцію однієї із зупинок залізниці, що має назву «30 років Перемоги». З бюджету області було виділені кошти  на ремонт станції та створення меморіального знаку, присвяченого перемозі у Великій Вітчизняній війні.

Сьогодні відбулась урочиста церемонія відкриття нового меморіального комплексу на території Дитячої залізниці. Мітинг, присвячений цій урочистій події, відкрив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, який став головним ініціатором реконструкції зупинки «30 років Перемоги».

- Коли до мене звернулись за допомогою представники Дитячої залізниці, рішення було прийнято без коливань. І сьогодні, напередодні 9 Травня, ми відкриваємо дуже важливий для нас пам’ятний знак. Адже слова «ветеран» і «перемога» - це святі слова для кожного. І наше завдання - зберегти пам’ять про подвиг народу та тих, хто загинув,   забезпечити гідне життя та соціальний захист для тих, хто вижив, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Обласній владі та Олександру Пеклушенку особисто за підтримку та фінансування робіт подякував начальник ДП «Придніпровська залізниця» Олександр Момот.

- Дуже добре, що в Запоріжжі професійне виховання поєднується з патріотичним. Адже на Дитячій залізниці сьогодні навчається майже 1,5 тисячі дітей з 57 запорізьких шкіл. Цей пам’ятний знак стане нагадуванням їм про події війни та велику Перемогу, - зазначив Олександр Момот.

Символічним живим серцем нового меморіального комплексу став вічний вогонь, який на зупинці «30 років Перемоги» запалили вихованці ліцею «Захисник».

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді