Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Переправа об’єднує не тільки береги Дніпра, вона об’єднує покоління»

7 травня 2012 - 17:14

Біля архітектурно-меморіального комплексу «Переправа», що в Комунарському районі Запоріжжя, відбувся урочистий мітинг, приурочений 67-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Біля пам’ятника, присвяченого трагічним подіям 1943 року, коли радянські війська визволяли Запоріжжя та форсували Дніпро, зібрались ветерани Великої Вітчизняної війни, представники міської та обласної влади, жителі міста. До учасників мітингу звернулися голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко, голова обласної ради Павло Матвієнко, голова Запорізької міської ради ветеранів Віктор Короленко, архієпископ Запорізький та Мелітопольський Лука.

- Переправа – це особливе місце для запоріжців, - наголосив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. – Адже ця земля стала свідком битви, що якоюсь мірою вирішувала і долю всієї війни. І сьогодні  переправа об’єднує не тільки два береги Дніпра, вона об’єднує покоління – ветеранів і їхніх нащадків – дітей, онуків. Запевняю вас, дорогі ветерани, що пам’ять про ваше героїчне життя залишиться у віках, - звернувся до присутніх ветеранів очільник області.

Урочистий мітинг біля пам’ятника «Переправа» супроводжувала театралізована вистава за мотивами фронтових пісень. До підніжжя солдата, що став символом кривавих боїв за Дніпро, поклали «вінок пам’яті» та квіти.

- Сьогодні  мені саме тут спала думка, що ми повинні наступного року зробити в Запоріжжі масштабне театралізоване дійство та хоча б частково відтворити ті героїчні події, що відбувались тут під час війни, - зазначив Олександр Пеклушенко. – До цієї вистави необхідно залучити молодь, яка цікавиться подіями Великої Вітчизняної війни. Щоб запоріжці могли наочно побачити подвиг своїх дідів, ветеранів. Це коштовний, масштабний проект. Але я впевнений, що запоріжці мене підтримають і ми це обов’язково зробимо, - наголосив голова облдержадміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді