Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Запорізька влада зробить все можливе для підвищення соціального статусу ветеранів»

8 травня 2012 - 13:02

Урочистий мітинг, присвячений 67-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війни,  відбувся біля меморіалу «Скорботна мати». Вшанувати пам’ять загиблих у війні до пам’ятника пришли ветерани, жителі міста, школярі, представники обласної та міської влади.

З вітальним словом до учасників мітингу звернувся голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко: «Уся світова громадськість, кожна свідома людина святкує День Перемоги. Адже це свято  –  символ перемоги Добра над Злом, Життя над Смертю. Народ, який не пам’ятає минулого, не має майбутнього. Наше завдання - зберегти пам’ять про війну, щоб  діти знали, що означає це жахливе слово. Меморіал «Скорботна мати» увібрав у себе біль та скорботу мільйонів жінок, він  уособлює життєвий подвиг матерів, що віддали війні своїх дітей. Вони кували Перемогу в тилу, вони підіймали з руїн країну, і головне – вселяли та несли віру в життя».

На місці меморіалу «Скорботна мати» поховано 1659 визволителів Запоріжжя. Традиційно до нього приходять жителі міста, щоб покласти квіти та вшанувати пам’ять воїнів, які віддали життя, наближаючи Перемогу.

Як зазначив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, турбота про  ветеранів не повинна стати ознакою лише святкових днів.

- Я проти кампанійщини в питанні захисту ветеранів. Пам’ятати про ветеранів, вшановувати їх необхідно весь час. Ми повинні повернути до свідомості молодого покоління розуміння того, що ветерани – це люди, які пережили ні з чим не порівнянне горе. І ми повинні кожен день підкреслювати своє шанобливе ставлення до них. Не можна заговорити питання боргу влади перед ветеранами. Запорізька влада  зробить все можливе, щоб наші слова не розходилися зі справами, щоб підвищити соціальний статус ветеранів, - наголосив Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області