Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До уваги працівників ЗМІ !

18 квітня 2005 - 10:52

Шановні колеги, пропонуємо Вашій увазі для обговорення та корегування Проект «Резолюції про співробітництво керівників засобів масової інформації Запорізької області та голови Запорізької облдержадміністрації Ю.А.Артеменка».

Передбачається, що протягом тижня ви зможете вивчити цей проект та визначитесь із власними пропозиціями щодо його корегування. Своїми думками з приводу цього документу ви  матимете нагоду поділитись із головою ОДА Ю.А.Артеменком під час особистої зустрічі (про час і дату її проведення ми повідомимо додатково). Планується, що на цій зустрічі і буде підписана ця резолюція з урахуванням ваших пропозицій.

 

Проект

 

 

Резолюція

 

про співробітництво керівників засобів масової інформації Запорізької області та голови Запорізької облдержадміністрації Ю.А.Артеменка

 

Ми, керівники друкованих і електронних засобів масової інформації Запорізької області та голова Запорізької облдержадміністрації, дійшли згоди що відносини між ЗМІ та владою в сучасній Україні повинні бути реформовані на основі чинного законодавства і гарантій розвитку вільної преси, наданих Президентом України, на засадах свободи слова, неупередженості, повноти інформації та збалансованості у висвітленні суспільно важливих подій в країні і регіоні зокрема.

Ми підтримуємо задекларовані Президентом України Віктором Ющенком  і підтверджені головою облдержадміністрації на теренах нашої області принципи створення вільної преси як реальні, давно очікувані гарантії невтручання держави в редакційну політику, а також можливості проведення на сторінках газет, в теле- і радіопередачах безцензурних суспільних дискусій.

Ми розуміємо свободу слова як можливість громадян обговорювати теми, важливі для суспільства, не на кухнях чи в кулуарах, а на сторінках газет чи в телерадіопередачах. У першу чергу це стосується рішень і дій влади та органів місцевого самоврядування.

Ми усвідомлюємо, що повна і чесна інформація з будь яких проблем – це інформація, яка на рівних умовах висвітлює дві точки зору. Це інформація, в якій журналіст не нав’язує свою точку зору, а надає можливість читачам, глядачам чи слухачам зробити повний і неупереджений висновок про ту чи іншу подію, адже істина завжди знаходиться посередині.

У разі подання в ЗМІ однобокої чи недостовірної інформації про ту чи іншу подію стосовно діяльності влади або її представників, облдержадміністрація має право на висловлення через ЗМІ власної точки зору на подію. А ЗМІ, в свою чергу, зобов’язуються надати газетну площу чи час в ефірі для висловлення цієї точки зору в тому обсязі, який регламентований законами  про пресу  та інформацію.      

Ми усвідомлюємо, яким складним буде шлях до свободи слова. Багато що повинна зробити сама преса, аби позбутися самоцензури та стати більш професійною.

Зі свого боку обласна влада не буде переслідувати ЗМІ, займатися політикою дезінформації та неповної інформації. Обласна держадміністрація в особі голови Ю.А.Артеменка гарантує  надання журналістам повної і прозорої інформації з будь-яких питань, підтримку їх творчих зачинань і допомогу у вирішенні проблем, які входять до компетенції обласної влади.

Облдержадміністрація гарантує невтручання в роботу журналістів, невикористання ЗМІ у своїх цілях.

Обласна держадміністрація буде всіляко буде сприяти роздержавленню ЗМІ в області, насамперед Запорізькій обласній державній телерадіокомпанії та газеті обласної ради та облдержадміністрації „Запорізька правда”.

Цією резолюцією представники обох сторін - керівники ЗМІ області та голова облдержадміністрації підтверджують, що готові будувати співробітництво на принципах взаємоповаги, підтримки і взаєморозуміння в інтересах жителів регіону і української держави, в інтересах свободи слова і демократії.

 

 

Від імені облдержадміністрації:

голова Запорізької ОДА                                                Ю.А.Артеменко

 

Від імені ЗМІ Запорізької

області:

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю