Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Область готова розпочати виплати компенсацій вкладникам колишнього Ощадбанку СРСР з 1 червня

15 травня 2012 - 13:05

Область готова розпочати виплати компенсацій вкладникам колишнього Ощадбанку СРСР  з 1 червня

Про це заявив  заступник голови  обласної державної адміністрації Андрій Гамов під час брифінгу з питань  реалізації соціальних ініціатив Президента України, зокрема, організації процесу виплати компенсацій вкладникам колишнього Ощадбанку СРСР. У  заході  також взяла участь голова ГО «Союз захисту вкладників, споживачів банківських послуг» Неллі Босієва.

Як повідомив Андрій Гамов, в області завершено персоніфікацію даних вкладників, які мають право на отримання компенсації в 1000 грн. у поточному році, їх кількість складає 258455 осіб. Станом на 15.05.2012 актуалізували свої дані 27578 вкладників, ще 77 тисяч записалися на проходження цієї процедури.

- Заплановано, що перші виплати компенсації почнуть проводити з першого червня. Керівництво Запорізького обласного управління Ощадбанку України вже отримало роз’яснення до порядку здійснення виплат. З наступного місяця вони перейдуть на шестиденний графік роботи – тричі на тиждень спеціалісти банку здійснюватимуть актуалізацію даних вкладників, а інші три дні – виплати, - повідомив заступник голови облдержадміністрації.

Для того, щоб максимально спростити процедури актуалізації даних та отримання коштів, в області почала працювати виїзна комісія, до складу якої входять спеціалісти Ощадбанку України. Члени комісії раз на тиждень виїжджатимуть на територію сільських рад, де особисто проводитимуть актуалізацію даних тих вкладників, які з різних причин не пройшли цю процедуру за телефонами: (044) 364 21 21 та 0 800 212 000, чи через Інтернет сайт http://www.oschadnybank.com/ua. 

Крім того, для зручності  вкладників гроші можна буде отримати за довіреністю,  завіреною в житлово-експлуатаційній конторі, у головного лікаря,  керівника підприємства чи сільраді.

Разом з коштами на виплату компенсацій вкладникам колишнього Ощадбанку СРСР у Держбюджеті України передбачена окрема сума на виплату компенсації (по 500 грн.) близьким родичам чи спадкоємцям вкладників, які померли в 2009, 2010, 2011 та 2012 роках. Найближчим часом Запорізьке обласне управління Ощадбанку України  очікує отримати порядок здійснення цих виплат.

 

Довідково: у поточному році компенсацію у сумі 1000 грн. мають право отримати тільки ті вкладники, чиї дані були внесені в Державний реєстр вкладників колишнього Ощадбанку СРСР до 01.01.2012 року. Для тих, хто не встиг зареєструватися вчасно, реєстрація буде відновлена восени 2012 року.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України