Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко ініціював створення громадської ради сприяння будівельним організаціям Запорізької області

15 травня 2012 - 15:08

Олександр Пеклушенко ініціював створення громадської ради сприяння будівельним організаціям Запорізької області

В облдержадміністрації відбулася нарада Запорізької обласної федерації роботодавців та організації роботодавців у сфері будівництва, проектування та архітектури Запорізької області за участю голови ОДА Олександра Пеклушенка. У її роботі  також взяли участь предствники структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних органів центральних органів виконавчої влади,  керівники будівельних компаній Запорізької області, які зібралися для обговорення актуальних проблем будівельної галузі регіону.

Відкриваючи нараду, голова облодержадміністрації Олександр Пеклушенко наголосив на тому, що  розв’язання проблем запорізьких будівельників має бути комплексним. Очільник області  окреслив коло питань, що потребують пильної уваги влади. Це робота над генеральними планами забудівлі на територіях, пошук бюджетних резервів для фінансування будівельних робіт, спрощення дозвільних процедур та прозорість роботи контролюючих державних органів.

За словами представників будівельної галузі,  саме проблема отримання дозвільних документів є для них однією з найбільш гострих.

Голова облдержадміністрації відреагував на критику з боку будівельників своєю ініціативою - створити громадську раду сприяння будівельним організаціям Запорізької області. Серед завдань ради, до якої ввійдуть представники будівельної галузі регіону, буде вироблення законодавчих ініціатив, спрямованих на розвиток галузі, моніторинг проблем будівельних компаній, захист інтересів підприємств у питаннях отримання дозвільної документації. Під час наради  найбільша кількість запитань від будівельників була спрямована саме до керівника інспекції архітектурно-будівельного контролю в Запорізькій області.

- Раз на місяць ви повинні звітувати перед членами громадської ради та відповідати на всі запитання, що виникають до вас, - звернувся Олександр Пеклушенко до Віктора Медведєва – виконуючого обов’язки начальника інспекції архітектурно-будівельного контролю в Запорізькій області.

Також голова облдержадміністрації наголосив: «Завдання моє та моєї команди, щоб на будівельних майданчиках Запорізької області були задіяні саме запорізькі компанії та фахівці».

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні