Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Оздоровчі та рекреаційні заклади області перевірятимуться протягом всього літа

17 травня 2012 - 09:12

Оздоровчі та рекреаційні заклади області перевірятимуться протягом всього літа

Перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко зустрівся з колективом Інспекції з питань захисту прав споживачів у Запорізькій області та обговорив підсумки роботи підрозділу за перший квартал та  завдання на літній період.

- За перші три місяці поточного року ми отримали 193 письмові пропозиції, заяви та скарги від споживачів. Розглянуто 157 звернень, 36 заяв залишаються в роботі. По 137 заявах задоволено вимоги та прийнято рішення на користь споживачів, складено вісім позовних заяв до суду. Сім звернень надійшло з питань якості продовольчих товарів, 32 - щодо якості непродовольчих товарів, ще 154 стосуються надання платних послуг. Залишається великою кількість скарг на виробництво метало-пластикових вікон, меблів, послуги сервісних центрів та ЖКГ, - доповів начальник інспекції Дмитро Сухінін.

За перші три місяці 2012 року за результатами розгляду звернень громадян  повернуто кошти у розмірі 51 тис. грн. за товари або послуги неналежної якості, зроблено перерахунок на суму 2,7 тис.грн. за житлово-комунальні послуги неналежної якості.

За цей час спеціалістами інспекції здійснено 15 перевірок суб’єктів господарювання щодо дотримання законодавства про захист прав споживачів. Порушення чинного законодавства виявлено в 15 підприємствах (100% від перевірених). Загальна сума штрафів, накладених інспекцією протягом І кварталу 2012 року, становить 12,566 тис. грн. До адміністративної відповідальності притягнуто 15 осіб, на яких накладено адміністративні штрафи на суму 2,074 тис.грн.

Обговорюючи завдання інспекції на літній період, Віктор Ємельяненко підкреслив, що пріоритетним має бути контроль за роботою оздоровчих та рекреаційних закладів, а також перевірка якості послуг, пов’язаних з початком курортного сезону та Євро-2012.

Також у ході зустрічі було підбито проміжні підсумки залучення товаровиробників до участі в проведенні соціально-патріотичної акції «З турботою про Українське!»

Віктор Ємельяненко на завершення  відвідав «музей» підробних, фальсифікованих та неякісних товарів, які збирають самі співробітники інспекції.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області