Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Сьогодні підготовка області до початку курортного сезону – один з головних пріоритетів обласної влади»

17 травня 2012 - 11:26

З метою перевірки готовності регіону  до початку курортного сезону голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко з робочою поїздкою відвідав три райони  – Якимівський, Приазовський та  Приморський. До поїздки також були залучені керівники управлінь облдержадміністрації, територіальних органів державної влади, представники контролюючих органів.

Як підкреслив Олександр Пеклушенко, головне завдання регіональної влади, всіх служб, які відповідають за підготовку до курортного сезону – гармонізувати  роботу, узгодити свої дії для того, щоб курортний сезон 2012 року провести на високому рівні, залучити максимальну кількість відпочиваючих та підвищити імідж приазовських курортів.

У ході робочої поїздки та розширеної наради, що відбулася в Кирилівці, обговорювалось широке коло питань: готовність інфраструктури приазовських курортів, організація медичної допомоги відпочиваючим, забезпечення правопорядку та безпечних умов перебування на території районів, які будуть приймати  туристів.

Наприклад, лише в Кирилівці готуються до відкриття 233 бази відпочинку. За словами першого заступника начальника ГУ МНС у Запорізькій області Едуарда Боярчукова  під час сезону в Якимівськму районі буде розташовано 57 рятувальних постів, які будуть здійснювати нагляд за пляжами. До цієї роботи буде залучено 183 матроса-рятувальника.

Також під час курортного періоду буде посилюватися робота по забезпеченню правопорядку. В пік сезону на території району додатково  будуть працювати до 40 правоохоронців.

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, перебуваючи в Приазовському районі, відвідав опорний пункт міліції у с. Новокостянтинівка, де поспілкувався з дільничним міліціонером, обговорив основні проблеми роботи правоохоронців, пов’язані саме з курортним сезоном. За інформацією міліції, найбільш поширеним злочином влітку є крадіжка особистого майна. Найбільш ефективний спосіб профілактики правопорушень, як вважають правоохоронці, - це налагодження відеоспостереження  на територіях баз відпочинку та в місцях скупчення людей. Голова облдержадміністрації звернув увагу підприємців, які займаються  туризмом, на питання організації відеоспостереження на їхніх об’єктах. А дільничний пункт міліції в с. Новокостянтинівка отримав комплект обладнання для відеоспостереження у подарунок від обласної влади.

Також у посиленому режимі планується  робота системи охорони здоров’я на курортних територіях. За словами представників місцевої влади, дозвіл на початок роботи баз відпочинку надається за умови роботи на об’єкті кваліфікованого медичного персоналу. За словами кирилівського селищного голови Івана Малєєва в Кирилівці буде працювати у літній сезон додаткова бригада «швидкої допомоги» та ряд медичних фахівців вузького профілю.

З позитивним досвідом системної роботи по забезпеченню кваліфікованої медичної допомоги Олександр Пеклушенко ознайомився в Приморському районі, відвідавши Центральну районну лікарню. За словами начальника обласного управління охорони здоров’я Андрія Запорожченка, це один з кращих лікарняних закладів у Запорізькій області. Система надання медичної допомоги в Приморському районі вибудована так, що витримує і навантаження у курортний сезон без особливих проблем. До речі, в Приморську відновлено будівництво і поліклініки, що дозволить вивести якість надання медичних послуг у районі на новий рівень.  За словами Олександра Пеклушенка, вже у 2013 році нова поліклініка на 300 відвідувань буде введена в експлуатацію.

Особливу увагу голова облдержадміністрації звернув на організацію торгівлі як у містах та селищах, так і на узбіччях доріг. Однією із зупинок на маршруті поїдки став невеличкий ринок біля дороги в Мелітопольському районі.

- Ми не можемо одним рішенням ліквідувати всі торгові точки, навіть якщо вони працюють не зовсім легально. Адже для багатьох з цих людей торгівля під час курортного сезону – основне фінансове джерело. Тому влада повинна зробити все можливе, щоб  направити цей стихійний процес у безпечне русло, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Підбиваючи підсумки робочої поїздки до курортних зон регіону, голова облдержадміністрації окреслив коло питань, що потребують особливої уваги влади: «Запорізька область дуже серйозно готується до курортного сезону 2012 року. Сьогодні – це один з пріоритетів роботи обласної влади. Основні питання, що потребують ретельного  контролю, -  це забезпечення роботи інфраструктури територій (особливо водопостачання та каналізації у Кирилівці),  системи охорони здоров’я, ремонт доріг та порядок на  узбіччях , організація дозвілля відпочиваючих. Ці напрямки будуть розписані за профільними управліннями облдержадміністрації, і вирішення проблемних питань буде знаходитися на особливому контролі. Запорізька область чекає своїх  жителів  та гостей для відпочинку і готова до їх зустрічі. Наше головне завдання довести, що Запорізький край – це територія комфорту, щоб кількість відпочиваючих збільшувалась з кожним роком.»

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія