Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Кращих працівників культури відзначили нагородами

17 травня 2012 - 15:58

Урочистості з нагоди Всеукраїнського Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва, Міжнародного Дня музеїв відбулися в обласній державній адміністрації. З професійним святом митців та служителів муз привітали заступник голови ОДА Микола Ярмощук та голова облради Павло Матвієнко.

У закладах культури клубного типу, бібліотеках, музеях та заповідниках, школах естетичного виховання та театрах області працює понад 6,5 тисячі творчо обдарованих та запоріжців. Кращі з них, які своїм щоденним трудом, високим професіоналізмом зробили вагомий внесок у розвиток культури та мистецтва Запорізького краю та України, були нагороджені почесними відзнаками Кабінету Міністрів України, Міністерства культури і туризму України, облдержадміністрації та облради під час урочистостей.

Цього разу не обійшлося без приємних несподіванок. Привітавши працівників галузі, голова обласної ради Павло Матвієнко вручив Почесну відзнаку Міністерства культури і туризму України «За досягнення в розвитку культури і мистецтва України» заступнику голови облдержамінстрації Миколі Ярмощуку. Подякувавши за високу оцінку, посадовець наголосив, що розвитку культурі в регіоні дійсно приділяється значна увага.

- Одне із завдань, яке поставив голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко, – проведення реставраційних робіт у Запорізькій обласній філармонії ім. М.І. Глінки. Також особлива увага цього року буде приділена відновленню закладів культури на території регіону. Ми усвідомлюємо, що «не хлібом єдиним живе людина». Ваша робота – естетичне виховання, донесення до глядача духовних та моральних цінностей, високої культури. Ми вдячні за ваш непростий, але дуже потрібний труд, - зазначив Микола Ярмощук.

Також посадовець закликав колектив академічного обласного українського музично – драматичного театру ім. В.Г. Магара найближчим часом відновити гастролі територіями регіону.

-  Запоріжці люблять вас та з нетерпінням чекають на нові вистави. Бажаю вам творчих злетів, натхнення та здобутків, які прославлять наш Запорізький край, - наголосив представник обласної виконавчої влади.

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги