Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Область переходить на якісно новий рівень заповнення відомостей Державного земельного кадастру

18 травня 2012 - 11:49

Область переходить на якісно новий рівень заповнення відомостей Державного земельного кадастру

Для впровадження цивілізованих ринкових земельних відносин в країні зроблено один з найважливіших кроків - прийнято Закон України «Про державний земельний кадастр». На виконання заходів цього закону в Запорізькій області проводиться робота щодо внесення необхідних відомостей до Державного земельного кадастру.

- Державний земельний кадастр  відіграє особливу роль у процесі впровадження земельної реформи. Це унікальна інформаційна база, яка забезпечує регулювання земельних відносин, їх управління, організацію раціонального використання та охорони земель, - пояснила перший заступник начальника ГУ Держкомзему в Запорізькій області Людмила Спіцина.

Зважаючи на це, Головним управлінням Держкомзему в Запорізькій області та його територіальними підрозділами проведено перевірку орто-фотопланів масштабу 1:10 000 на території регіону. Матеріали, які будуть готові наприкінці липня, допоможуть виявити недоліки та провести актуалізацію кадастрового плану.

Для забезпечення достовірності відомостей у Державному земельному кадастрі  всі планово-картографічні матеріали були переведені в електронний вигляд.

Крім того, в рамках проекту Світового банку «Видача державних актів на право власності на землю в сільській місцевості та розвиток системи кадастру» впроваджено автоматизовану систему кадастру.

Виконана робота дозволяє перейти на якісно новий рівень – з максимальною повнотою і точністю  здійснити заповнення відомостей Державного земельного кадастру.

За інформацією ГУ Держкомзему в Запорізькій області, в поточному році видано 10193 правовстановлюючих документів, зокрема, 4741 державний акт на право власності на земельну ділянку фізичним особам, 42 юридичним особам, 146 державних актів на право постійного користування, 5264 договори оренди земельної ділянки.

Також для оперативного опрацювання звернень громадян в області збільшена кількість реєстраторів у підрозділах Держкомзему.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія