Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада привітала ЗМКБ «Івченко-Прогрес» з 67-річчям

18 травня 2012 - 15:11

Обласна влада привітала «Івченко-Прогрес» з 67-річчям

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук взяв участь в урочистому святкуванні 67-річчя державного підприємства ЗМКБ «Івченко-Прогрес» та привітав трудовий колектив зі святом.

ЗМКБ «Івченко-Прогрес» - одне з найуспішніших підприємств Запорізької області, яке не має заборгованості по зарплаті, податках протягом всього терміну існування.  Середня заробітна плата за перший квартал поточного року склала 4417 грн., за останні п’ять років вона щорічно підвищувалась у середньому на 30%. На підприємстві працюють 3582 особи.

- У підприємства «Івченко-Прогрес» багата та довга історія, наповнена яскравими подіями та особистостями, успіхами та досягненнями. Безумовно, вам є чим пишатися: багатим досвітом, авторитетом у галузі, високопрофесійним та дружнім колективом. «Івченко-Прогрес» входить у еліту світового авіабудівництва, підприємство набуло популярності у всьому світі як розробник техніки, з яким дуже важко конкурувати. З упевненістю можу сказати, що саме ваше підприємство є одним з найінтелектуальніших у Запорізькому краї. Бажаємо трудовому колективу стабільності, постійного росту виробничих показників та прибуткових контрактів, - зазначив Петро Гончарук.

Посадовець вручив кращим працівникам підприємства грамоти  облдержадміністрації.

 

Довідкова інформація:

Державне підприємство ЗМКБ «Прогрес» створено 5 травня 1945 року, здійснює свою діяльність в області розробки, виготовлення, сертифікації, впровадження в серійне виробництво авіаційних двигунів, газотурбінних приводів до пересувних електростанцій, компресорних газоперекачувальних станцій.

На підприємстві спроектована й впроваджена в народне господарство країни техніка найвищого технічного рівня.

Сьогодні колектив працює за 53 тематичними напрямками, що включають як авіаційні двигуни для літаків Ту-334, Бе-200, Ту-324, Як-130, АН-70, АН-140, АН-148 та гелікоптерів Ка-226, Ка-228, так й іноземні установки Д-336 п’яти модифікацій, які успішно експлуатуються на 18 газоперекачувальних станціях України, Болгарії, Ірану, Туреччини і Росії.

Підприємство плідно співпрацює з авіабудівниками Китаю, Індії та Ірану, а також бере участь у Європейській рамочній програмі з проектами CESAR, AERO-Ukraine, ESPOSA з метою створення перспективних авіадвигунів для літальних апаратів Євросоюзу.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія