Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Нова влада має очиститися від тих, хто використовує свої високі посади для власного збагачення

19 квітня 2005 - 12:06

Як наголосив голова облдержадміністрації Юрій Артеменко, нова влада має очиститися від тих, хто використовує свої високі посади для  власного збагачення. Губернатор попросив  керівника управління з боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Запорізькій області, в складі якого працюють спеціалісти  відділу боротьби з корупцією, інформувати його про результати розслідування.

За повідомленням керівника УБОЗ правоохоронці склали протоколи про корупцію у відношенні колишнього голови Василівської РДА Володимира Грачова та його заступника Сергія Лобинцева, які  надали переваги одному з перевізників на обслуговування приміських маршрутів, що дало змогу останньому одержати з державного бюджету в якості компенсації за перевезення пільгових категорій пасажирів понад 70 тис. грн. (за рішенням суду обидва  порушника оштрафовані на 255 грн. кожний).

Протокол про корупцію складено і у відношенні  колишнього голови Ленінської РА Запоріжжя Олександра Повстяного, який використав своє службове становище для забезпечення житлом свого сина(рішенням суду його оштрафовано на 425 грн.).

Такий же протокол складено у відношенні до заступника начальник а управління транспорту і зв’язку Запорізького міськвиконкому Олександра Підмогильного, який при підписанні  договору  із приватним перевізником порушив умови угоди, що дозволило перевізнику не виконувати їх в частині щомісячного перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок міськвиконкому(рішенням суду його оштрафовано на суму 225 грн.).

На стадії розгляду у суді знаходяться ще дві справи по обвинуваченню у корупції. Заступник начальника управління Пенсійного фонду в Комунарському районі з метою отримання на власні потреби готівкових грошових коштів дав вказівку підлеглим укласти фіктивну угоду з приватним підприємством і перерахувати на його рахунок 335 грн. Після чого керівник підприємства отримав у АБ «Металург» 330 грн. готівкою.

Друга справа порушена у відношенні колишнього першого заступника голови Мелітопольської РДА, який надавав незаконні переваги підприємцям під час вводу будівель в експлуатацію, а саме – обіймаючи посаду голови державної комісії з цих питань затверджував акти без включення до складу комісії представника державної інспекції з питань енергозбереження.

Голова ОДА Юрій Артеменко дав розпорядження довести її до відома широкої громадськості, щоб зробити процес розслідування подібних справ якомога прозорішим.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону