Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вже наприкінці цього року «Радіоприлад» планує працювати без збитків

22 травня 2012 - 16:53

Вже наприкінці цього  року «Радіоприлад» планує працювати без збитків

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко здійснив робочу поїздку на ЗДП «Радіоприлад», де ознайомився з роботою підприємства, зразками продукції. Але головною метою  була зустріч з колективом «Радіоприладу». Адже завод є одним з найбільших  боржників в регіоні з виплати заробітної плати. Сьогодні борг підприємства перед працівниками складає 13,5 мільйона гривень.

Заходи, що дозволять не тільки зберегти завод для регіону та України, але й розрахуватися з його працівниками, обговорили на робочій нараді безпосередньо на території підприємства. У ній взяли участь також представники концерну «Укроборонпром» та  податкової служби.

Як повідомив генеральний директор ЗДП «Радіоприлад» Сергій Панфілов, останнім часом у підприємства з’явилась надія на вихід з кризового становища. Головна причина оптимістичних прогнозів – перепідпорядкування «Радіоприладу» - з початку року завод увійшов до складу державного концерну «Укроборонпром».

- За останній рік, коли ми перейшли в ДК «Укроборонпром», цей концерн робить все можливе, щоб завантажити замовленнями підприємства оборонного комплексу, - відзначив Сергій Панфілов. 

Одне з найбільш масштабних замовлень, що сьогодні реалізує «Радіоприлад»,  - це комплектуючі для бронетранспортерів, що випускаються у Харкові. Також тут сподіваються на нові можливості, що відкриються, коли підприємство почне виробляти системи керування танками для харківського заводу ім. Малишева.

- Це дуже серйозна та відповідальна робота, багатомільйонні замовлення. Тому ми розраховуємо, що до кінця року вийдемо на беззбитковість, - спрогнозував генеральний директор ЗДП «Радіоприлад».

Одне з питань, яке потребує вирішення для погашення заборгованості по заробітній платні, – це продаж земельної ділянки, яка належить підприємству. Як підкреслив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, саме корпоратизація підприємств оборонної промисловості дозволить вирішувати такі питання швидко й максимально ефективно. Робота над збільшенням внутрішніх замовлень, оптимізація активів підприємства, підписання мирової угоди з банком та вихід заводу зі стану банкрутства, тісна співпраця з податковою адміністрацією щодо повернення податку на додану вартість – це комплекс питань, який Олександр Пеклушенко окреслив як приоритетні для спільної роботи обласної влади з керівництвом ЗДП «Радіоприлад».

- Проблема  «Радіоприладу» не в самому колективі, а в системі. З приходом Віктора Федоровича Януковича, нового Міністра оборони система почала відбудовуватись. Не може оборонна промисловість країни  бути розпорошеною по «фірмочках» і «лавочках». Це повинен бути єдиний, прогнозований, керований державою інститут, що на 70-80% спрямований на забезпечення оборонного комплексу країни. Сьогодні ми накреслили план, що дозволить поетапно вирішувати проблеми підприємства. І я на 200% переконаний, що майбутнє у «Радіоприладу» є, - наголосив голова облдержадміністрації.

До речі, вже наприкінці тижня у Верховній Раді планується голосування за законопроект, запропонований народним депутатом Владиславом Забарським. Він передбачає комплекс заходів для підтримання підприємств оборонного комплексу. Надії на прийняття цього документа покладають і на «Радіоприладі». Сьогодні Олександр Пеклушенко пообіцяв колективу підприємства, що докладе максимум зусиль, щоб цей законопроект отримав підтримку в залі парламенту.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні