Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада запропонувала фінським інвесторам реконструювати аеропорт та побудувати завод з переробки сміття

23 травня 2012 - 10:35

Обласна влада запропонувала фінським інвесторам реконструювати аеропорт та побудувати завод з переробки сміття

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук зустрівся з членами фінської бізнес-делегації, які беруть участь у ІІ Промисловому інвестиційному форумы, який нині триває в Запоріжжі. У ході зустрічі сторони обговорили можливості співпраці та залучення фінських бізнесменів до інвестиційних проектів.

- Ми вже не перший рік співпрацюємо з Фінляндією, а саме – з компанією «Konecranes», яка є головним акціонером заводу «Запоріжкран». Президент України Віктор Янукович, перебуваючи в Запоріжжі, спілкувався з її представниками, також нещодавно голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко зустрічався з Надзвичайним та Повноважним Послом Фінляндії в Україні Ар’єю Макконен.  Думаю,  ці фактори мають вплинути на подальшу тісну співпрацю компаній Фінляндії та Запорізької області, - зазначив Петро Гончарук.

Віце-президент з розвитку бізнесу компанії «Konecranes» Антті Ванхатало підкреслив, що фіни дуже задоволені, що їх завод працює саме в Запоріжжі.

- Ми тісно співпрацюємо з облдержадміністрацією, часто зустрічаємося з керівництвом області, обговорюємо нагальні питання. Словом, для нашої комфортної роботи тут створено всі умови. Єдине питання, яке нас непокоїть, – це неповернення 20% ПДВ, саме цей момент не дає нам можливості збільшити наші обсяги, - зазначив Антті Ванхатало.

Крім компанії «Konecranes», з Фінляндії до Запоріжжя приїхали представники ще двох компаній, які зацікавлені в співпраці з нашим регіоном. Петро Гончарук одразу запропонував їм кілька цікавих та перспективних варіантів співпраці.

- У нас є дві головні пропозиції, які могли б зацікавити фінських бізнесменів. Перша - це реконструкція аеропорту «Запоріжжя», що в обласному центрі, друга – будівництво контейнерного терміналу в Бердянському морському торгівельному порту, - повідомив Петро Гончарук.

Також посадовець зазначив, що нині в області розпочинається робота в напрямку створення логістичних центрів, для чого є всі умови: гарна наземна транспортна розв’язка, два аеропорти та один морський торгівельний порт. До цієї роботи також можливе залучення фінських інвесторів.

Ще одна пропозиція від обласної влади, яка прозвучала під час наради, – це будівництво заводів з переробки твердих побутових відходів. На сьогодні вже визначено території, де можна побудувати такі підприємства,  розроблено попередні проекти. Крім того, вже вирішено  питання стосовно землевідведення та необхідної для будівництва заводів документації.

За підсумками зустрічі обидві сторони дійшли висновку, що Запорізька область та Фінляндія мають і в подальшому розширювати співпрацю та створювати спільні проекти. Які саме – стане відомо пізніше. Нині ж учасники фінської бізнес-делегації продовжують свою роботу на ІІ Промисловому інвестиційному форумі,  який триватиме до 25 травня. Нагадаємо, в цьому заході беруть участь понад 300 представників бізнесу з 16 країн світу.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки