Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Відбулись заходи Міжнародного Шевченківського літературно-мистецького свята «В сім’ї вольній, новій…»

23 травня 2012 - 15:00

На Запоріжжі,20-22 травня 2012 року, відбулись заходи Міжнародного Шевченківського літературно-мистецького свята «В сім’ї вольній, новій…».

Свято проведено управлінням культури і туризму облдержадміністрації спільно з Національною Спілкою письменників України за підтримки обласної державної адміністрації та обласної ради.

На урочистостях з нагоди відкриття свята, яке відбулось в академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. В.Г. Магара від імені голови обласної державної адміністрації О.М. Пеклушенка учасників свята привітав заступник голови облдержадміністрації О.І. Дудка.

В обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О.М. Горького  відбулась зустріч письменників з читачами та працівниками бібліотеки, на якій було подаровано бібліотеці майже 200 екз. книг, відкрилась виставка подарунків-творів письменників-учасників свята.

Письменники України, Казахстану, США провели зустрічі в навчальних закладах, установах культури області.

22 травня 2012 року біля пам’ятника Т.Г. Шевченку відбулось урочисте закриття свята та покладання квітів за участю заступника голови обласної ради О.О. Клепакова, начальника управління культури і туризму облдержадміністрації, заслуженого працівника культури України І.Е. Конаревої, завідувача сектору мовної політики Міністерства культури України Л.І. Лебедівни, голови Національної Спілки письменників України, заслуженого діяча мистецтв України В.Ф. Баранова, заступника голови Національної Спілки художників України, заслуженого художника України П.О. Зикунова.

Свої виступи пам’яті великого Кобзаря присвятили ансамбль народної пісні та побутового танцю «Оксамит», композитор та співак Анатолій Сердюк. Голова Запорізької обласної організації Національної Спілки письменників України, заслужений діяч мистецтв України Григорій Лютий передав естафету (козацьку булаву) проведення свята у 2013 році Харківській області.

Начальник управління культури і туризму облдержадміністрації І.Е. Конарева відзначила, що пам’ять про геніального співця України живе в серцях нащадків запорозьких козаків, вона в назвах вулиць, шкіл, бібліотек, в пам’ятниках і монументах Кобзареві.

Поки б’ються серця людей звучатиме і невмируще слово Шевченка, воно стоїть і сьогодні на сторожі правди, любові і честі.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів