Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «Запорука успіху в співпраці Російської Федерації та Запорізької області – взаємна економічна зацікавленість»

23 травня 2012 - 16:50

Під час заходу

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук зустрівся з членами  офіційної делегації Російської Федерації, які беруть участь у ІІ Промисловому інвестиційному форум. До Запоріжжя прибули представники більше 30 компаній з Липецької, Свердловської, Курської, Воронезької, Білгородської та Ростовської областей Російської Федерації.

- Україну з Росією пов’язує велика дружба, яку складно переоцінити та про яку неможливо забути. Найголовніше у нашій співпраці – це те, що є взаємна економічна зацікавленість і дійсно великі перспективи. Минулого року 42% експорту із Запорізької області було спрямовано до Російської Федерації, а 34,6% імпорту до нашого регіону надійшло саме з вашої держави. Переконаний, що ваш візит сприятиме збільшенню цих показників, ближчому знайомству із запорізьким бізнесом та промисловістю, а також дозволить зробити черговий крок для подальшої активної співпраці, - зазначив Петро Гончарук.

Представники російської делегації висловили керівництву обласної влади  вдячність за організацію Промислового інвестиційного форуму та зазначили, що за ці два дні встигли відвідати вже кілька запорізьких підприємств, а також, користуючись порадою голови ОДА Олександра Пеклушенка, – острів Хортиця.

- Нас просто вразив свою красою острів Хортиця, де всіх членів делегації посвятили в козаки. Тепер ми будемо радити всім колегам та партнерам відвідати цю перлину українського козацтва, а також будемо з гордістю нести  звання козаків. Що ж стосується наших бізнес-інтересів, можу з упевненістю сказати, що цей час ми провели недаремно, вже отримали певні результати та остаточно переконалися, що зробили правильно, приїхавши до Запоріжжя, - зазначив в.о. торгового представника Російської Федерації в Україні Сергій Соломін.

Заступник директора з маркетингу та збуту «Воронезького механічного заводу» Сергій Ковальов переконаний: на Запорізьку область та Російську Федерацію очікує плідна співпраця: «З початку 1990-х років ми розпочали активно розвивати виробництво авіаційної техніки, нафтогазового обладнання та вузлів для залізничних дизелів. Учора ми провели низку зустрічей з керівниками запорізьких підприємств і вже знайшли моменти, які будуть  цікаві обом сторонам. Тож  не сумніваюсь, що попереду в нас – плідна співпраця».

Через складну ситуацію з озимими зерновими, пов’язану з несприятливими погодними умовами, на ринку сільського господарства і України, і Росії помітне зниження інтересу сільгоспвиробників до придбання нової техніки. Тим не менше генеральний директор ТОВ «Представництво «Ростсільмаш» в Україні» Дмитро Пирожков переконаний, що це лише тимчасові труднощі, а з наступного року компанія може тісно співпрацювати із запорізькими сільськогосподарськими підприємствами, з якими контакти вже налагоджені.

Загалом представники офіційної делегації Російської Федерації залишились задоволеними своїм перебуванням у Запоріжжі, де знайшли нові контакти з керівниками місцевих підприємств для подальшої співпраці та зацікавилися деякими інвестиційними проектами.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів