Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Напередодні початку курортного сезону в області проходить атестація рятувальників

25 травня 2012 - 11:31

У Запоріжжі відбулося засідання територіальної міжвідомчої комісії з атестації аварійно-рятувальних служб та рятувальників, яку очолює перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко.

- Минулого року на воді загинуло 90 людей, дев’ять з них – діти. Для нас дороге та важливе кожне людське життя, тому рятівники мають бути підготовлені на вищому рівні. Саме від рівня професіоналізму МНС-ників часто залежить життя та здоров’я людей. Перед нами стоїть серйозне завдання - проаналізувати кожний випадок загибелі на воді, щоб створити найбезпечніші умови для відпочинку людей, - зазначив Віктор Ємельяненко.

За словами начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Євгена Шаца, цього року необхідно посилити контроль саме на неофіційних пляжах.

- За статистикою минулого року в Запорізькій області було врятовано рекордну кількість людей у порівнянні з загальноукраїнськими показниками – 394 особи. Це в черговий раз підкреслює високий професіоналізм наших рятівників. Але не можна забувати, що й загинуло теж дуже багато людей і, в тому числі, дітей. Враховуючи те, що велика кількість загиблих на воді потонула саме на неофіційних, необладнаних пляжах, необхідно значно посилити там контроль, - підкреслив Євген Шац.

Наразі в області триває атестація рятувальників, яка визначає рівень  професійної та  фізичної  підготовки,  обсяг  знань, умінь і практичних  навичок,  знання  ними  аварійно-рятувальної  справи  і тактики  ліквідації  аварій  та надзвичайних  ситуацій,  а  також придатність особового  складу  за  станом здоров'я  до виконання аварійно-рятувальних робіт. Усі атестати, а це – 125 людей особового складу МНС, попередньо пройшли спеціальне навчання.

Безпечний відпочинок людей на водних об’єктах області забезпечується чотирма аварійно-рятувальними службами: аварійно-рятувальним загоном спеціального призначення ГТУ МНС України в Запорізькій області (м.Запоріжжя), Запорізькою міською рятувально-водолазною службою (м.Запоріжжя), комунальною аварійно-рятувальною службою (м. Бердянськ) та комунальною аварійно-рятувальною службою «Баракуда» (смт. Кирилівка Якимівського району).

Віктор Ємельяненко побажав рятівникам вдало пройти атестацію та висловив  сподівання, що вони забезпечать повну безпеку на території області.

 

Довідкова інформація:

Протягом 2011 року на водних об’єктах Запорізької області потонуло    90 осіб, з них дев’ять дітей, що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року менше на 1% (2010 рік – 91 особа, з них десять дітей).

У тому числі за літній купальний період (травень-серпень) минулого року на водних об’єктах області потонуло 47 осіб, з них дев’ять дітей, що складає 50% від загальної кількості загиблих з початку року.

У 2011 році аварійно-рятувальними службами на водних об’єктах врятовано 394 особи, з них 77 дітей (2010 р. – 414 осіб, з них дітей - 93).

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області