Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада оголошує боротьбу із заторами на мостах Преображенського та на греблі

28 травня 2012 - 16:09

Обласна влада оголошує боротьбу із заторами на мостах Преображенського та на греблі

Питання організації дорожнього руху, зокрема ліквідації заторів на дорогах, було розглянуто на апаратній нараді, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко.

Насамперед очільник регіону запропонував вшанувати хвилиною мовчання пам'ять п’яти осіб, які загинули 26 травня внаслідок ДТП на трасі Харків – Сімферополь. Серед загиблих – одна дитина, крім того, 9 осіб травмовано.

- Ще раз наголошую, зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод – це завдання не тільки  працівників ДАІ, а й кожного з нас. До тих пір, поки ми самі не станемо на захист власного життя та життя своїх близьких, суттєво змінити ситуацію не вдасться, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Серед заходів, які сприятимуть стабілізації ситуації на дорогах, начальник управління Державної автоінспекції Головного управління МВС України в Запорізькій області Віталій Горьковий назвав  збільшення кількості працівників ДАІ та відновлення патрулювання на автошляхах. Керівник обласної виконавчої влади запевнив, що це питання обов’язково буде порушено на найвищому рівні.

Крім того, очільник регіону доручив ГУ МВС України в Запорізькій області протягом двох тижнів провести навчання з надання допомоги постраждалим внаслідок ДТП.

- Ці навчання мають бути максимально наближеними до реальності. Я особисто візьму участь у них та зроблю висновки про компетентність ваших працівників, - попередив Олександр Пеклушенко.

Щодо ліквідації заторів у часи пік на мостах Преображенського та греблі ДніпроГЕС визначено ряд  дій, які необхідно вжити вже найближчим часом. Серед них – встановлення відеокамер на проблемних ділянках мостів та греблі, розміщення на під’їздах відеомоніторів, які інформуватимуть водіїв про виникнення заторів. Крім того, нині розглядається можливість облаштування поблизу греблі стаціонарного поста ДАІ.

- Затор на мостах чи греблі – це надзвичайна ситуація, яка вимагає оперативного реагування всіх відповідальних структур. У разі виникнення корка на цих стратегічно важливих об’єктах інформація негайно має бути доведена до відома Запорізького міського голови, який триматиме на особистому контролі подальшу роботу з його ліквідації. Маємо докласти всіх зусиль для того, щоб максимально знизити час перебування запоріжців у заторах, - зазначив голова обласної державної адміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів